RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners and Receivers Forums > Uniden Forums > Uniden Thread Archives

Uniden Thread Archives A depository of archived threads from the original Uniden forum.

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-03-2013, 11:14 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Sep 2006
Location: Norman, Oklahoma
Posts: 87
Default HP-1 Forgetting Favorites?

By and large, I love everything about my HomePatrol. The extreme upgrade is a necessity for anyone above the grandma level, but that's all another story. However, twice now, I've created favorites lists, traveled and created new ones, and came home to find my old lists void of any channels. It's not an issue of location or service setting, the lists show empty. Anyone else experience this?
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 08-05-2013, 12:11 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: May 2013
Posts: 595
Post hp1 alzheimers

Mine forgets what I locked out! I can lock channels out and come back and look at it scanning and I see certain things like to become unlocked and the Hp1 starts to scan it again,Ive gotten used to it.I have had two of these and they both did the same thing.Guess its a bug or quirk.
And yes I Permanently LOCK OUT the channel.

Last edited by k2rty; 08-05-2013 at 12:18 PM..
  #3 (permalink)  
Old 08-06-2013, 11:34 AM
Rt169Radio's Avatar
Member
   
Join Date: Aug 2011
Location: Connecticut
Posts: 2,722
Default

How up to date are both your HP-1's?
__________________
My Equipment & Bio- http://www.radioreference.com/apps/user/Rt169Radio/bio
  #4 (permalink)  
Old 08-06-2013, 11:38 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,538
Default

Quote:
Originally Posted by k2rty View Post
Mine forgets what I locked out! I can lock channels out and come back and look at it scanning and I see certain things like to become unlocked and the Hp1 starts to scan it again,Ive gotten used to it.I have had two of these and they both did the same thing.Guess its a bug or quirk.
And yes I Permanently LOCK OUT the channel.
Are you using the temporary "avoid", or the permanent "avoid"? Is that what you are referring to as a "lockout"?

I have 2 units also, and have never seen that.

Does it happen after you "write" to the Home Patrol? ........ If you have permanently "avoided" something using the Home Patrol screen commands, and then update the database by writing to the Home Patrol from Sentinel, the "avoid" settings in Sentinel will overwrite the "avoids" you manually entered in the Home Patrol.

"Read" from the Home Patrol to Sentinel, before you update or write anything back to it. That will get your permanent "avoids" into Sentinel, so when you write back, they will agree with what is in the unit, rather than change them back to "not avoided".

.

.
.

Last edited by fxdscon; 08-06-2013 at 11:55 AM..
  #5 (permalink)  
Old 08-06-2013, 12:01 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,538
Default

Quote:
Originally Posted by fmulder13 View Post
By and large, I love everything about my HomePatrol. The extreme upgrade is a necessity for anyone above the grandma level, but that's all another story. However, twice now, I've created favorites lists, traveled and created new ones, and came home to find my old lists void of any channels. It's not an issue of location or service setting, the lists show empty. Anyone else experience this?

I make extensive use of favorites lists constantly changing which ones are active or not, as well as adding to them on a regular basis - on 2 different Home Patrols, and have never seen that happen.

.
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 08-06-2013, 12:40 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: May 2013
Posts: 595
Default updated

mines updated every monday both firmware and database .
  #7 (permalink)  
Old 08-06-2013, 4:48 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 497
Default

I think the old Sentinel software had only one button for both the firmware and database update. If you clicked on it I think it checked for both. However, I think the newest version of Sentinel (V 2.02 revision 04) has two buttons one for each action.

Are you pushing both buttons each week for your updates?

I don't think a new firmware update has been released for some time, so, you could save some time by only updating the database every week (if I remember this correctly) until the next firmware update is released (if any).
  #8 (permalink)  
Old 08-06-2013, 6:04 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: May 2013
Posts: 595
Default hp

Yes the newest software and yes it has two buttons.
  #9 (permalink)  
Old 08-11-2013, 3:37 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 16
Default

I've had this happen also...

I noticed some of my favorites lists were empty. I think this happened after I uploaded an update. I went back later and re-uploaded both data and favorites with a full erase and everything was restored. (WRITE TO HOMEPATROL with both options checked)
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 10-03-2013, 4:01 PM
ANAVAGH's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2013
Location: Camarillo,CA
Posts: 265
Default Re: HP-1 Forgetting Favorites?

Is there a place to go online to see if there is a new database or firmware release ?
__________________
1st RULE: You do not talk about FIGHT CLUB.
2nd RULE: You DO NOT talk about FIGHT CLUB.
  #11 (permalink)  
Old 10-03-2013, 4:35 PM
UPMan's Avatar
Uniden Representative
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Arlington, TX
Posts: 8,046
Default

In Sentinel, click on Updates --> Firmware Update to check for a firmware update.

The database is updated every Monday morning (and I ran a special update last night, so there was actually a new database made available this morning if all ran well...).
__________________
Uniden Product Ninja
Who is UpMan and why doesn't he answer my email/phone call?
Professional Scanner Developer
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions