RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners and Receivers Forums > Uniden Forums > Uniden Thread Archives

Uniden Thread Archives A depository of archived threads from the original Uniden forum.

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #601 (permalink)  
Old 02-06-2014, 7:36 AM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,152
Default

Quote:
Originally Posted by troymail View Post
You may have been correct after all -- the radio possible not reporting the correct info (sounds like you were thinking that the two IDs would reflect what is patched to what)

http://forums.radioreference.com/mar...ml#post2124279
I suspected it was a patch, but also wanted to be sure that it was displayed correctly. So it looks like north and south are patched. I have something similar here, but the TGID actually changes over after 6:00 PM.
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
Sponsored links
        
  #602 (permalink)  
Old 02-06-2014, 7:44 AM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,152
Default

Quote:
Originally Posted by NHdave View Post
No biggie, I meant the info about compatibility mode should be added to the wiki, it's a required step to get it to work. I'm sure you won't be the last to ask
I believe the Uniden Twiki was updated at some point.

BCD536HP < UnidenMan4 < TWiki
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
  #603 (permalink)  
Old 02-06-2014, 7:45 AM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,152
Default

Quote:
Originally Posted by KE4ZNR View Post
I just add "SQK #" and "DQK #" to my alphatag labels. Makes life so much easier.
Marshall KE4ZNR
Marshall, do you have a picture of that?
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
  #604 (permalink)  
Old 02-06-2014, 7:54 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hudson County, NJ
Posts: 43
Default

Is there no way to edit the name of a Favorites List? For instance I originally created as NJ State Police but I want to change it to NJ Police Statewide (including interop frequencies and the like). I know how to edit names of systems and departments but can't find how to do it for the favorites list?
  #605 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:00 AM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,152
Default

Click on the Favorite, then click on the a][e gadget, change it and click OK.
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
Sponsored links
  #606 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:01 AM
NHdave's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2011
Location: Southeast NH, USA
Posts: 294
Default

There's a button along the top that allows you to rename a favorites list.
__________________
________________________________
Pro 106, Pro 2053, BC350A, BC120xlt
  #607 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:01 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2014
Location: North Little Rock, Ar
Posts: 582
Default

Quote:
Originally Posted by KE4ZNR View Post
Actually you can press the "FUNC" key while scanning and see the DQKs:
This works, but mine reverts back after the first transmission. Any way to lock it to the DQKs?
  #608 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:07 AM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,152
Default

Quote:
Originally Posted by davenlr View Post
This works, but mine reverts back after the first transmission. Any way to lock it to the DQKs?
No, FQK, SQK or Func, SQK, DQK.
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
  #609 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:29 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hudson County, NJ
Posts: 43
Default

Dave and Dave thank you! I was looking for almost 20 minutes. Completely missed that other line of icons. Sorry!
Sponsored links
  #610 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:43 AM
KE4ZNR's Avatar
KE4ZNR@radioreference.com
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 5,529
Default

Quote:
Originally Posted by DaveIN View Post
Marshall, do you have a picture of that?
Ask and ye shall receive:



Marshall KE4ZNR
__________________
NC/SC Forum Moderator/Database Administrator
Frequently Asked Questions
Forum Rules & Guidelines

@KE4ZNR on Twitter
http://instagram.com/KE4ZNR
  #611 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:51 AM
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 4,709
Default

Marshall, I see from the pic that you've left the LCD screen protective film on the display. I do the same and leave it on until the thing curls up and falls off.
  #612 (permalink)  
Old 02-06-2014, 8:53 AM
KE4ZNR's Avatar
KE4ZNR@radioreference.com
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 5,529
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by mciupa View Post
Marshall, I see from the pic that you've left the LCD screen protective film on the display. I do the same and leave it on until the thing curls up and falls off.
Yeah. Plan on getting an actual screen protector before the end of the weekend.
Marshall KE4ZNR
__________________
NC/SC Forum Moderator/Database Administrator
Frequently Asked Questions
Forum Rules & Guidelines

@KE4ZNR on Twitter
http://instagram.com/KE4ZNR
  #613 (permalink)  
Old 02-06-2014, 3:35 PM
bgottschallberks's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
Default Can't Hear Unprogrammed Users

On a P25 trunked system, if I program in a unit ID/alias I can hear the unit transmitting. If the user ID/alias is not pre-entered I cannot hear transmissions from the user. I am sure I have some parameter wrong. Any thoughts/help?
__________________
Brian Gottschall, Director
Berks County Department of Emergency Services
  #614 (permalink)  
Old 02-06-2014, 3:52 PM
UPMan's Avatar
Uniden Representative
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Arlington, TX
Posts: 8,065
Default

If you are trying to hear all activity on a system, including activity on talk groups not programmed into a channel on the scanner, you need to be operating the scanner in ID Search mode.
__________________
Uniden Product Ninja
Who is UpMan and why doesn't he answer my email/phone call?
Professional Scanner Developer
  #615 (permalink)  
Old 02-06-2014, 3:53 PM
troymail's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: Anne Arundel County, MD.
Posts: 3,415
Default

Quote:
Originally Posted by DaveIN View Post
I suspected it was a patch, but also wanted to be sure that it was displayed correctly. So it looks like north and south are patched. I have something similar here, but the TGID actually changes over after 6:00 PM.
But I don't understand why the two TGIDs displayed are the same.....
__________________
PSR-800 x 2 | PSR-500
BCD536HP | BCD-396T | BC-296D (voice) | BC-245XLT (mTrunker) | BC-600XLT | BC-IV | VX-8R
Not a Radio Shack fan.....
Sponsored links
  #616 (permalink)  
Old 02-06-2014, 3:56 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2014
Location: North Little Rock, Ar
Posts: 582
Default

Quote:
Originally Posted by KE4ZNR View Post
Ask and ye shall receive:

Marshall KE4ZNR
That is ingenious. My favorites lists already edited to include your idea.
  #617 (permalink)  
Old 02-06-2014, 3:56 PM
bgottschallberks's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2012
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by UPMan View Post
If you are trying to hear all activity on a system, including activity on talk groups not programmed into a channel on the scanner, you need to be operating the scanner in ID Search mode.
Thanks for the quick reply! It is not a TG ID issue. I have the TG ID programmed and all of the testing is being done on the same TG. It is the Trunked ID of the transmitting radio.

Essentially, when I have no radio IDs entered in the codeplug and the radio transmits I hear nothing. If I enter the ID of the radio and then load up the codeplug it works like a charm.

Is the answer the same? The scanner must be in wildcard mode to hear EITHER unprogrammed TGs or unprogrammed users? Is there anyway to have the scanner receive only programmed TGs but to receive all users even if not programmed?
__________________
Brian Gottschall, Director
Berks County Department of Emergency Services

Last edited by bgottschallberks; 02-06-2014 at 4:05 PM..
  #618 (permalink)  
Old 02-06-2014, 4:01 PM
troymail's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: Anne Arundel County, MD.
Posts: 3,415
Default

Quote:
Originally Posted by KE4ZNR View Post
Ask and ye shall receive:



Marshall KE4ZNR
...now, wouldn't it be nice to have the radio or software automatically do that for you? I'm just sayin'
__________________
PSR-800 x 2 | PSR-500
BCD536HP | BCD-396T | BC-296D (voice) | BC-245XLT (mTrunker) | BC-600XLT | BC-IV | VX-8R
Not a Radio Shack fan.....
  #619 (permalink)  
Old 02-06-2014, 4:57 PM
03msc's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2011
Location: Arkansas
Posts: 527
Default

Quote:
Originally Posted by troymail View Post
...now, wouldn't it be nice to have the radio or software automatically do that for you? I'm just sayin'
Or it could be left as a user choice and can be added when doing the programming, as KE4ZNR has shown...
__________________
Mark | Arkansas
Radio Shack Pro-106 | Uniden HP-1 | Uniden BCD996XT | Uniden BCT15X
Thanks for being a part of the RR Community! ~~~~~ Please read through existing threads before posting!
  #620 (permalink)  
Old 02-06-2014, 5:43 PM
tonsoffun's Avatar
Moderator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Central Ontario
Posts: 2,347
Default

I am going to close this thread up now. Please start posting your questions individually in the forum rather then the sticky.

I will place this thread and the 436 thread in the Faq and info sticky for reference.

Thanks

Last edited by tonsoffun; 02-06-2014 at 6:02 PM..
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions