RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners and Receivers Forums > Uniden Forums > Uniden Thread Archives

Uniden Thread Archives A depository of archived threads from the original Uniden forum.

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-11-2014, 3:21 PM
Member
   
Join Date: Aug 2009
Posts: 64
Default BCD436HP Tone-out feature not working

I set up the tone-out feature with 5 different 2-tone combinations on the same frequency but nothing ever happens on the scanner when any of the tone sets go out. I don't see any on/off selection so I assume tone-out is always on when the scanner is on. Anybody have experience with this?
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 02-11-2014, 4:29 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: May 2009
Location: NJ
Posts: 157
Default

I am pretty sure you have to be in "Fire Tone Out" mode. At least you did in the older models. I have not played with it yet on the 436.
  #3 (permalink)  
Old 02-11-2014, 5:00 PM
NHdave's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2011
Location: Southeast NH, USA
Posts: 333
Default

You need to be in tone-out mode, page 77 of the manual tells you how to do that.
__________________
________________________________
BCD996XT, Pro 106, Pro 2053, BC350A, BC120xlt
  #4 (permalink)  
Old 02-11-2014, 5:30 PM
W2SJW's Avatar
Senior Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2001
Location: 07882
Posts: 2,090
Default

Correct, you must be sitting in the 'Tone Out Standby' mode, and then you can choose to hold on one of the tone sets you pre-programmed, or scan for the tones in real-time while sitting on the frequency.

You cannot scan tone-outs & favorite lists/main database at the same time.
__________________
Scott
NJ & PA Database Admin
My BCDx36 Files

  #5 (permalink)  
Old 02-11-2014, 5:56 PM
Member
   
Join Date: Aug 2009
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by W2SJW View Post
Correct, you must be sitting in the 'Tone Out Standby' mode, and then you can choose to hold on one of the tone sets you pre-programmed, or scan for the tones in real-time while sitting on the frequency.

You cannot scan tone-outs & favorite lists/main database at the same time.
I had a feeling that favorites and tone-out couldn't be scanned at the same time. I won't be using it since I don't want to scan just tone-outs.

Thanks for your help.
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 02-11-2014, 9:06 PM
DaveIN's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,242
Default

You would need two receivers in order to monitor the channel for tones and scan at the same time.
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
MARC ID:3126326
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 7:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions