RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners, Receivers and Related Equipment Forums > Whistler Scanners

Whistler Scanners - For discussion of Whistler branded scanners.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-18-2017, 11:19 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default Update channels screws up scanlists?

So I have a TRX-2 set up pretty well. I go to update channels, and then my scanlists are screwed up.

See before and after for a prime example of just one scangroup.

Any ideas?

Thanks.
Attached Images
  
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 06-18-2017, 11:21 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Top image is before, bottom is after.

System is https://www.radioreference.com/apps/db/?sid=5317

You can see 3205 is Fremont PD 1 (correct). After, Albany PD1 tg on RR is 3055.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-19-2017, 9:57 AM
Member
   
Join Date: Oct 2014
Location: MO
Posts: 479
Default

Quote:
Originally Posted by phirephoto View Post
Top image is before, bottom is after.

System is https://www.radioreference.com/apps/db/?sid=5317

You can see 3205 is Fremont PD 1 (correct). After, Albany PD1 tg on RR is 3055.
Ok, maybe stupid question but have you closed and reopened EZScan to see if it went back to normal?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-19-2017, 12:21 PM
Quint-1-29's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Gettysburg, PA
Posts: 42
Default

Ok, this is an easy fix.





If you have it set up like I have it won't keep changing the names that you changed them to.

What I have shown you is the last step of importing stuff from the library under the import Options.

__________________
Scanner #1: Uniden BCT15X || Antenna #1: Jetstream JTD2 | 25 - 1300 MHz
Scanner #2: Whistler WS1098 || Antenna #2: SIRIO SD 3000N | 300 MHz - 3000 GHz
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-19-2017, 1:49 PM
Spitfire8520's Avatar
Member
   
Join Date: Jun 2009
Location: Colorado
Posts: 1,460
Default

It looks like it is a bug in the software. Contacting Whistler customer service and reporting the bug would be probably be a good idea so that they can fix it.

Some instructions can be found in the topic Bug Reports EMAIL ADDRESS.
__________________
Mile-High Spitfire
RadioShack Pro-106 RadioShack Pro-652 RTL-SDR
MNN-250
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 06-19-2017, 2:31 PM
DJ11DLN's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2013
Location: Mudhole, IN
Posts: 1,086
Default

Quote:
Originally Posted by Spitfire8520 View Post
It looks like it is a bug in the software. Contacting Whistler customer service and reporting the bug would be probably be a good idea so that they can fix it.

Some instructions can be found in the topic Bug Reports EMAIL ADDRESS.
These were what Quint-1-29 were referring. This has been an "issue" in E-Z scan/iScan all along. If you have custom alpha tags and you don't check these, they'll get overwritten during an update and go back to whatever they were in the library. And they are not checked by default. A lot of us got tripped by this before noticing this unobtrusive little box.

Apologies if you already understood this...just trying to be helpful.
Attached Images
 
__________________
If it looks stupid but it works...it ain't stupid.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-19-2017, 3:58 PM
Spitfire8520's Avatar
Member
   
Join Date: Jun 2009
Location: Colorado
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by DJ11DLN View Post
These were what Quint-1-29 were referring. This has been an "issue" in E-Z scan/iScan all along. If you have custom alpha tags and you don't check these, they'll get overwritten during an update and go back to whatever they were in the library. And they are not checked by default. A lot of us got tripped by this before noticing this unobtrusive little box.

Apologies if you already understood this...just trying to be helpful.
My response was to the OP.

The problem that OP is showing has nothing to do with custom alpha tags. The OP is clearly using the default alpha tags, the problem is that it should not be updating those alpha tags to completely arbitrary alpha tags. If you look at the picture and the system they are referring to, you can see that the software is applying the completely wrong alpha tag for the talkgroups that they have programmed.

This is clearly a software bug, and Whistler cannot fix the bug unless someone tells them about it.
__________________
Mile-High Spitfire
RadioShack Pro-106 RadioShack Pro-652 RTL-SDR
MNN-250

Last edited by Spitfire8520; 06-19-2017 at 4:14 PM.. Reason: Clarification.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-19-2017, 6:42 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by Spitfire8520 View Post
My response was to the OP.

The problem that OP is showing has nothing to do with custom alpha tags. The OP is clearly using the default alpha tags, the problem is that it should not be updating those alpha tags to completely arbitrary alpha tags. If you look at the picture and the system they are referring to, you can see that the software is applying the completely wrong alpha tag for the talkgroups that they have programmed.

This is clearly a software bug, and Whistler cannot fix the bug unless someone tells them about it.
Thanks - yep, I'll notify them. I can't recall if I modified the tags or not - I think I didn't. But the tags are COMPLETELY wrong. It's not just going from say "Smallvile PD 1" to "Smallvile Police 1" but to "Smithville Fire 2"
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-19-2017, 6:52 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by Quint-1-29 View Post
Ok, this is an easy fix.





If you have it set up like I have it won't keep changing the names that you changed them to.

What I have shown you is the last step of importing stuff from the library under the import Options.

I must be missing it - where is Import Options? I swear I've looked everywhere!
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 06-20-2017, 3:00 AM
Quint-1-29's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Gettysburg, PA
Posts: 42
Default

Go to the Library like you were going to get those TGs go to the end before importing channels to your list right above that is IMPORT OPTIONS.
__________________
Scanner #1: Uniden BCT15X || Antenna #1: Jetstream JTD2 | 25 - 1300 MHz
Scanner #2: Whistler WS1098 || Antenna #2: SIRIO SD 3000N | 300 MHz - 3000 GHz
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 06-20-2017, 7:01 AM
Member
   
Join Date: Oct 2014
Location: MO
Posts: 479
Default

Quote:
Originally Posted by TAbirdman View Post
Ok, maybe stupid question but have you closed and reopened EZScan to see if it went back to normal?
Just curious if the OP did this?

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 06-20-2017, 9:06 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by TAbirdman View Post
Just curious if the OP did this?

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
Yep, tags are still messed up.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 06-20-2017, 9:11 AM
Member
   
Join Date: Oct 2014
Location: MO
Posts: 479
Default

Ok!

I've seen some odd stuff after updates or changes and generally closing and opening the program backup fixed them for me. Just checking. :-)
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 06-20-2017, 9:16 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by Quint-1-29 View Post
Go to the Library like you were going to get those TGs go to the end before importing channels to your list right above that is IMPORT OPTIONS.
Oh wait, I see - I'm going to UPDATE channels not Import. So still a bug, I'll report it to whistler.
I do see similar options in update, but the tags I have shouldn't be overwritten, especially incorrectly!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 06-20-2017, 10:51 AM
Quint-1-29's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Gettysburg, PA
Posts: 42
Default

The option you want is in the Library where you IMPORT from RR not the update list. do it this way will still update your list and will not change your TGs names. I know this works for I have done it. It's a work around take a few minutes more but it won't change you TGs names. Also I just looked at the update part and if you hit YES it will change your work.



This window you want to say NO not a bug.
__________________
Scanner #1: Uniden BCT15X || Antenna #1: Jetstream JTD2 | 25 - 1300 MHz
Scanner #2: Whistler WS1098 || Antenna #2: SIRIO SD 3000N | 300 MHz - 3000 GHz
Reply With Quote
Sponsored links
  #16 (permalink)  
Old 06-20-2017, 9:59 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by Quint-1-29 View Post
The option you want is in the Library where you IMPORT from RR not the update list. do it this way will still update your list and will not change your TGs names. I know this works for I have done it. It's a work around take a few minutes more but it won't change you TGs names. Also I just looked at the update part and if you hit YES it will change your work.



This window you want to say NO not a bug.
I reported it to whistler and have been e-mailing one of the engineers, so we're getting somewhere. definitely not working as designed
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions