RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Service Specific Monitoring > Aircraft Monitoring Forum


Aircraft Monitoring Forum - This is the place to discuss monitoring civilian aircraft communications.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-21-2017, 2:34 PM
Member
   
Join Date: Sep 2016
Posts: 29
Default RTL1090 Cannot set freq -1

Hello,

I have an issue when running rtl1090 (jetvision). When I press start it seems to load everything properly but then it says "cannot set freq: -1" and it won't start properly.
Here is a screenshot of the logs:
https://gyazo.com/14f3dc728ee9e28259dd29a06b0349cf

And this is the dongle I have:
http://i.ebayimg.com/images/g/WWkAAO...iK/s-l1600.jpg

Thank you!
Attached Images
  
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 04-21-2017, 2:46 PM
BM82557's Avatar
Member
   
Join Date: Aug 2006
Location: Berkeley Co WV / FM09XL
Posts: 2,260
Default

You have an FC0012, the freq range of that tuner is 22 - 948.6 MHz. 1090 MHz is outside of it's range.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-21-2017, 2:50 PM
Member
   
Join Date: Sep 2016
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by BM82557 View Post
You have an FC0012, the freq range of that tuner is 22 - 948.6 MHz. 1090 MHz is outside of it's range.


Oh.. What kind of a dongle do I need? How can i know it supports the required frenquency?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-21-2017, 3:13 PM
frazpo's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,050
Default

Here is mine. My dongle looks exactly like yours in the pic.
Attached Images
 

Last edited by frazpo; 04-21-2017 at 3:19 PM..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-21-2017, 3:14 PM
Member
   
Join Date: Sep 2016
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by frazpo View Post
Here is mine. My dongle looks exactly like yours in the pic.
So the problem is not the dongle itself?
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 04-21-2017, 3:15 PM
frazpo's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,050
Default

Quote:
Originally Posted by morha13 View Post
So the problem is not the dongle itself?
Look at the tuner type on mine
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-21-2017, 3:19 PM
Member
   
Join Date: Sep 2016
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by frazpo View Post
Look at the tuner type on mine
Ok I got it! Thank you!
I'll get the correct type this time..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions