RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Amateur Radio > Amateur Radio Equipment


Amateur Radio Equipment - For general and technical discussion of Amateur Radio equipment such as transceivers, repeaters, controllers and receivers.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-21-2017, 5:41 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Cool yaesu FT 857D 40m lsb Xmit

Recently got an 857 D. on 40m, specifically 7.125 for test, I can transmit AM and FM, but there is no output on LSB as if there is too much SWR. 2 different antennas.
What am I missing? I'm pretty new to Ham
AC8YW
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 05-21-2017, 5:51 AM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 273
Default

Have you put a meter on it to check the swr, and does it fail to peRForm on USB also , was the rig new or used and do you have the right tuner or are you running bareback ? Lots of variables , is your antenna 40 meter dipole of Is it multiband.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-21-2017, 6:16 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

Meter is normal 100w and swr 1.3: 1 on AM and FM. Two different antennas, a G5RV and an all band Dx Challenger.
No tuner for now. I'll run the Dipole thru a tuner today, but the Dx doesn't like tuners.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-21-2017, 12:54 PM
rfradioconsult's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2004
Location: Tulsa
Posts: 1,293
Default

When operating on SSB either upper or lower there is no power output until you speak into the mic. If you don't get any output when you speak into the mic, check your mic level or you could have a defective mic.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-21-2017, 1:42 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by rfradioconsult View Post
When operating on SSB either upper or lower there is no power output until you speak into the mic. If you don't get any output when you speak into the mic, check your mic level or you could have a defective mic.
Thanx. I hadn't realized that. Definitely a long learning curve.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 05-22-2017, 8:53 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Red face SSB

When mentioned it was quite obvious that Sideband wouldn't have output without modulation.
Kind of a 'Duh'.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 05-22-2017, 9:56 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2016
Location: Schwenksville, PA
Posts: 221
Default

Also, can you actually transmit on 7.125 with LSB? Doesn't that put you into the digital/cw portion of the band (is the radio smart enough to know that and limit transmit?)?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 05-22-2017, 10:03 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

I'll have to look into that. I listen to a Net on that freq from Kansas/Missouri. Maybe they are shifted. But yes, 7.125 shows as top of CW only. With modulation I do see some output though.
Thanx for the reply.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions