RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Broadcastify / Live Audio Listener Support


Broadcastify / Live Audio Listener Support - This forum will act as a place for individuals who listen to feeds to provide comments or concerns about specific feeds. All feed providers should monitor this forum for feedback on their feeds.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-08-2017, 6:18 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default Louisville Suburban Fire online scanner

I use Scanner Live to monitor several different communication systems. For the last couple of weeks the Louisville MetroSafe Suburban Fire 5-8/Okolona Tac 80 channel has been acting strangely. If I watch it on the app I see the volume bar moving as if someone is talking I get no volume from it. All of the other sites I monitor are working correctly so I don't believe it's a problem with the installation or the app. Is anybody else having this problem? Any idea how to solve the problem?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 10-08-2017, 6:36 PM
mule1075's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Washington Pa
Posts: 1,619
Default

Quote:
Originally Posted by msradell View Post
I use Scanner Live to monitor several different communication systems. For the last couple of weeks the Louisville MetroSafe Suburban Fire 5-8/Okolona Tac 80 channel has been acting strangely. If I watch it on the app I see the volume bar moving as if someone is talking I get no volume from it. All of the other sites I monitor are working correctly so I don't believe it's a problem with the installation or the app. Is anybody else having this problem? Any idea how to solve the problem?
It is on the feed providers end not yours.Contact the provider and have him look at it.

Sent from my SM-S907VL using Tapatalk
__________________
Uniden 125at/250d/9000xlt/780xlt/796d/996t/346xt/2x396xt/996xt/HP-1E/436HP
Radio Shack Pro-2006/160/197/18.AOR 8200MK3
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-08-2017, 7:04 PM
W8RMH's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2009
Location: Grove City, Ohio (Bearcat not a Buckeye)
Posts: 6,934
Default

There is a forum specifically for 'Broadcastify / Live Audio Listener Support':

https://forums.radioreference.com/br...tener-support/

You can also click on the Contact Broadcaster or Report a Problem buttons on the feed's page:

Louisville MetroSafe Suburban Fire 5 - 8, Okolona Tac 80

Not all providers read the forums.
__________________
SKYWARN SPOTTER Unication G4 Home Patrol 2 BCD996XT BR330T
Columbus Police Dispatch - Citywide (Ohio MARCS P25)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-08-2017, 10:09 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 5,339
Default

Also, see: https://forums.radioreference.com/ke...onitoring.html

In that future upgrades in the future are mentioned and is often the case, some things don't happen as quick as desired. Other more important stuff supersedes them.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-08-2017, 10:13 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 10-08-2017, 10:27 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 5,339
Default

Also FWIW I'm listening to the feed now and it sounds okay.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10-13-2017, 11:00 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

I'm still not hearing anything on ScannerLive software. I'm still seeing the indicator move like there's talking going on I don't hear anything. I raise the volume to 100% as well as trying changing the squelch settings numerous times but I still don't hear anything. I know the software itself is working because I listen to several other feeds that are working fine. This evening I tried opening the Broadcastify Jefferson County scanner for that channel also and heard nothing??
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-14-2017, 12:08 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 5,339
Default

Well, I'm at a loss. I was just listening to a couple of incidents. I checked it with 3 different apps on my iPhone, Broadcastify, 5-0 Radio Pro and Police Scanner. All were of consistent volume and clear. (The feed is turned up, giving a little hum but that is done for a reason as explained in the post).
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10-14-2017, 12:11 AM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

I even restored my computer to 2 weeks ago when the scanner with working for the Louisville Metro fire and it still doesn't work. Maybe I'll try uninstalling and reinstalling Broadcastify although I really don't think that's a problem because it doesn't work through the radioreference website either.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10-14-2017, 12:24 AM
W8RMH's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2009
Location: Grove City, Ohio (Bearcat not a Buckeye)
Posts: 6,934
Default

On ScannerLive there is a squelch setting for each feed. If set too high it will mute the audio even though the meter moves.
__________________
SKYWARN SPOTTER Unication G4 Home Patrol 2 BCD996XT BR330T
Columbus Police Dispatch - Citywide (Ohio MARCS P25)
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 10-14-2017, 11:06 AM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

I've tried various squelch settings, from the normal -1 which is supposed to be automatic squelch to levels between 50 and 400 and none of them makes any difference. It's very strange. I have 5 or 6 other streams that I listen to regularly and they are working fine. It's just this 1 that's having problems.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 10-14-2017, 8:51 PM
W8RMH's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2009
Location: Grove City, Ohio (Bearcat not a Buckeye)
Posts: 6,934
Default

I just put it in my ScannerLive (squelch 100) and listened with HTML5 Web Player and both come through loud and clear.

Try reinstalling ScannerLive.
__________________
SKYWARN SPOTTER Unication G4 Home Patrol 2 BCD996XT BR330T
Columbus Police Dispatch - Citywide (Ohio MARCS P25)
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 10-14-2017, 8:59 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

Quote:
Originally Posted by W8RMH View Post
I just put it in my ScannerLive (squelch 100) and listened with HTML5 Web Player and both come through loud and clear.

Try reinstalling ScannerLive.
That's what strange, it works for other people but not for me to feeds work fine. I have the squelch set at 100 right now and I'll try it for a while. I've had it there previously but....
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 10-28-2017, 12:07 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default Can't hear one provider

I've been using Broadcastify & ScannerLive for a long time to listen to various local and regional fire channels. Recently I've been having a very strange problem. 1 of the Feeds I usually listen to doesn't have any sound. However you can see the graph jumping up and down showing that sound is being broadcast and I get sound out all of the other channels I listen to. I've also communicated with a couple of other listeners and they don't have any problem with that channel???

What would cause one feed not to have any sound even though it is being broadcast? I listen to multiple other feeds without any problem at all.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 10-28-2017, 12:11 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default Follow-up

I'm still having the same problem despite trying multiple things to correct it. I've completely uninstalled the software (ScannerLive) using a deep scanning uninstall software that removed everything from the registry also. Then I reinstalled the software and I'm still having the same problem?? Again as stated previously all the other feeds work perfectly. I tried changing the squelch settings to automatic and multiple other fixed levels and nothing makes any change.

Additionally I tried listen to the seed using the Broadcastify portion of this website and again I don't hear this 1 feed but I do hear any other feeds I select. I have a snow they are broadcasting because the graph jumps up and down showing communications but I just don't hear anything.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 10-30-2017, 10:49 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

Doesn't anybody have an idea what could be possibly causing this?? To say that it's frustrating is a major understatement.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 10-30-2017, 11:05 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 329
Default

Have you contacted feed provider? If you want a reliable feed, then you may want to consider putting one up yourself. TT
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 10-30-2017, 11:18 PM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Louisville, KY
Posts: 152
Default

Yes I contacted them and from there in the feed is working perfectly. I talked to several other people that can listen to the feed without problems also. For some reason I could know but I am on that feed on my PC. It's really strange to say the least. I use table to receive it perfectly until a couple of weeks ago. If I had the cash to buy a good scanner (the feed is a trunked digital system) I would've done it long ago.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 11-01-2017, 1:13 AM
rcool101's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2002
Location: BUCKEYE NATION
Posts: 575
Default

Does it only happen on ScannerLive? Or Broadcastify too?
__________________
BCD396T GRE PSR 600 BC246T BC780XLT BCD396XT HP-1E BCD536HP BCD436HP
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 11-01-2017, 6:18 AM
W8RMH's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2009
Location: Grove City, Ohio (Bearcat not a Buckeye)
Posts: 6,934
Default

Quote:
Originally Posted by rcool101 View Post
Does it only happen on ScannerLive? Or Broadcastify too?
I receive that feed fine on both. There is some issue at the OPs location.
__________________
SKYWARN SPOTTER Unication G4 Home Patrol 2 BCD996XT BR330T
Columbus Police Dispatch - Citywide (Ohio MARCS P25)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions