RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > ICOM Land Mobile Radio


ICOM Land Mobile Radio - Discussion forum for ICOM land mobile radio equipment such as the IC-F series radios. Please do not post amateur radio topics here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-11-2018, 6:43 PM
Newbie
   
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default IC-F70 programming no answer from radio

Hello all. Iím struggling to program an Icom IC-F70DS. I have the version 2.2 software, version 2.6 on the radio, a usb programming cable and it will not connect with the radio. The light on the programming cable blinks as if itís trying to connect but there is no difference if the radio is connected to the cable or not. I get the no answer from radio message. Iíve programmed numerous other radios but this one is kicking my behind any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 02-11-2018, 8:28 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Posts: 942
Default

Are you using a OEM cable?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-11-2018, 8:50 PM
Newbie
   
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default

It came with the radio that I picked up. It doesnít say icom on it though so I donít believe so.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-12-2018, 7:25 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Posts: 942
Default

It more than likely will require a driver to be installed for the cable to work. Did it come with a disk or anything? Without the driver you'll be dead in the water..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-12-2018, 7:32 PM
Newbie
   
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default

I downloaded the driver for the usb cable, and it looks good in the device manager. When you click read or write, there is a little green light on the cable that flashes a couple times, but it doesnít matter how f the radio is hooked up or not, it comes up with the exact same error. Iíve done a ton of other radios and had no trouble. I had to set it aside for a day to regroup. Usually the solution is staring you in the face but frustration makes you not see the obvious. Certainly not giving up though lol!
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 02-18-2018, 8:41 PM
Newbie
   
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default

Success! I took the usb end of the cable I had apart, and found the TX wire was not soldered. Tapped it with the iron, and the radio and cable are working fine! Thanks for those who helped and hopefully this may help someone down the line.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 4:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions