RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Motorola Forum


Motorola Forum - For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-24-2018, 12:45 AM
Newbie
   
Join Date: Mar 2018
Location: Saylorsburg. PA
Posts: 3
Angry Programming Problem

Hello all, I'm having an issue with my CPS I have an older prolific drivers installed so I'm not getting a code 10 error but when I load into CPS I hit for it to read my COM3 it start to not respond I tried waiting 15 minutes and it didn't work, any ideas
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 03-24-2018, 9:57 AM
chief21's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2004
Location: Summer - western NC mountains; Winter - central FL gulf coast
Posts: 762
Default

Have you looked in Windows Device Manager to confirm that the driver is loaded correctly and that the associated com port is actually COM3?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-24-2018, 10:06 AM
Member
   
Join Date: Mar 2002
Location: New Orleans region
Posts: 2,499
Default

Quote:
Originally Posted by Fire43Fighter View Post
Hello all, I'm having an issue with my CPS I have an older prolific drivers installed so I'm not getting a code 10 error but when I load into CPS I hit for it to read my COM3 it start to not respond I tried waiting 15 minutes and it didn't work, any ideas
I'm not trying to be nit picking, but it would help to provide the version of Windows your trying to use on your computer and which radio your trying to program. Also providing the version of the CPS your using could help as there are some versions of some radio software that have known problems.
__________________
Jim
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-24-2018, 12:10 PM
Newbie
   
Join Date: Mar 2018
Location: Saylorsburg. PA
Posts: 3
Default

Yes, everythings there, I'm using windows 10 I just bought a FDTI cable due to the USB Prolific Fakes hopefully it works, PPCPS is R05.02.04
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-24-2018, 12:57 PM
Member
   
Join Date: Jun 2013
Location: Texas
Posts: 3,099
Default

So you are programming a radio for Privacy Plus? While never really dealing with the Privacy Plus CPS I can tell the issue you are having is almost identical to the issue I have with Waris (Profesional series) CPS using a 64 bit machine running either Windows 7 or Windows 10. Only work around I've found is to use a 32 bit machine. I typically use the IOGear RS232 to USB adapter (it also happens to be the one recommended by Motorola) if I need the adapter.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 03-24-2018, 11:16 PM
Newbie
   
Join Date: Mar 2018
Location: Saylorsburg. PA
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by MCore25 View Post
So you are programming a radio for Privacy Plus? While never really dealing with the Privacy Plus CPS I can tell the issue you are having is almost identical to the issue I have with Waris (Profesional series) CPS using a 64 bit machine running either Windows 7 or Windows 10. Only work around I've found is to use a 32 bit machine. I typically use the IOGear RS232 to USB adapter (it also happens to be the one recommended by Motorola) if I need the adapter.
Its PassPortCPS
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-25-2018, 4:05 PM
radioguy224's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Apr 2013
Location: litchfield county (NWCT) / schoharie county (NY)
Posts: 127
Question mototrbo xpr 6550 error 1687 message

hello all

I have a xpr6550 portable radio and I am using the latest software 15.0 and my radio firmware is R01.12.17 and the CPS VER. 13.02.03 and I keep getting the error message when I connect it with the programming cable PMKN4012A and PMKN4012B.

Please help thanks

(photo below is what the error message says)
Reply With Quote
Reply

Tags
cps, ht1250, new to programming

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions