RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners, Receivers and Related Equipment Forums > New User / Getting Started Forum


New User / Getting Started Forum - The place for new users to discuss how to get started, and generally feel safe from the rest of the rabid technical community. If you just got your first scanner, this forum is for you. Please note: Posts are only moved from this forum by OP's request only.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-31-2018, 6:22 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 18
Default Easy BCD436HP question?....

Unlike the 'old' scanners that had a scan button on them, the BCD436HP does not. What I am looking for is what button is it that will continue the scan when the radio has hit on a channel that is not of interest at the time and you just want the scanner to continue the scan.

Nothing to do with holding or avoiding a channel. You are listing to the radio it stops on a channel you want, but they are talking about nothing, so I want to hit a button ( scan, in the 'old days' ) and continue onwards - have looked at the easy to read manual - do not see anything in relation to this.

Thanks to all who respond........
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 05-31-2018, 6:23 PM
W3JMC's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2006
Location: Eagleville, PA
Posts: 120
Default

Rotating the dial at the top resumes the scan. Clock wise to scan up, counter-clockwise to scan down
__________________
John C.
RX: Uniden BCD436HP, BCD536HP (2), BCT15X, BCD996XT & Whistler TRX-1.
AOR AR-DV1, SDRPlay RSP2, Others not listed here
TX: Kenwood TH-D74, ICOM ID-51A & BTech UV-5X3

Last edited by W3JMC; 05-31-2018 at 6:45 PM..
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-31-2018, 8:02 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 18
Smile THANKS!

I'll be a monkey's uncle - it works. Certainly, a new way to do that......
THANKS to W3JMC
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-31-2018, 8:05 PM
W3JMC's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2006
Location: Eagleville, PA
Posts: 120
Default

Happy to assist Welcome to RR!
__________________
John C.
RX: Uniden BCD436HP, BCD536HP (2), BCT15X, BCD996XT & Whistler TRX-1.
AOR AR-DV1, SDRPlay RSP2, Others not listed here
TX: Kenwood TH-D74, ICOM ID-51A & BTech UV-5X3
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-31-2018, 9:19 PM
pinballwiz86's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2013
Location: Missouri
Posts: 1,417
Default

Sentinel upgrade was successful! Looks just like the old one. :-D
__________________
Uniden 536HP/436HP / Uniden 396XT / Uniden 125AT / Uniden 15X / GRE 310 / GRE 120 // Ham Radio: Icom 718 / Yaesu 2900 / Yaesu 7900 / Yaesu FTM-400XDR / Yaesu FT-270 / Baofeng UV-5R+ / Icom ID-51A+
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 05-31-2018, 10:54 PM
W8RMH's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2009
Location: Grove City, Ohio (A Bearcat not a Buckeye)
Posts: 7,491
Default

You will enjoy your scanner a lot more if you invest a little time and read the manual.
__________________
SKYWARN SPOTTER Unication G4 Home Patrol 2 BCD996XT BR330T Bearcat 4
Columbus Police Dispatch - Citywide (Ohio MARCS P25)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-02-2018, 3:48 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 18
Default

I have had multiple scanners in the past - this is the FIRST one I have ever seen operates this way. Even looking at the top of the radio by the knob, it shows SELECT, VOL, SQ only, nothing about continuing scan. I did read the manual, however in the volume of information - it appears I may have missed the ONE LINE that tells you so. I even looked for some entry in the table of contents and appendix. Again, as no other scanner I have had has ever worked in this manner, why would I even assume the knob works in this manner? So I asked a question. Me bad.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-02-2018, 4:23 PM
a29zuk's Avatar
Member
   
Join Date: Mar 2005
Location: SE Michigan
Posts: 556
Default

Quote:
Originally Posted by ranger32b View Post
I have had multiple scanners in the past - this is the FIRST one I have ever seen operates this way. Even looking at the top of the radio by the knob, it shows SELECT, VOL, SQ only, nothing about continuing scan. I did read the manual, however in the volume of information - it appears I may have missed the ONE LINE that tells you so. I even looked for some entry in the table of contents and appendix. Again, as no other scanner I have had has ever worked in this manner, why would I even assume the knob works in this manner? So I asked a question. Me bad.
You're fine. That wasn't a question that is frequently asked. I glad someone answered your question for you. I don't mind perusing the forums and answering questions.
Something about these scanner forums....you can get some cranky responses. I find the HF forums a lot friendlier.

Jim
Reply With Quote
Reply

Tags
bcd436hb, button function, scanning

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions