RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Scanner Programming Software


Scanner Programming Software - This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-22-2010, 7:57 AM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Morris, IL. (Grundy County)
Posts: 363
Unhappy ARC500 Virtual Control Display On PC NOT WORKING

Hello there!

I've had this software since I have had my scanner(Pro-106). The software is great and at one time worked flawlessly.

However, today I hooked everything up to my PC and and everything works EXCEPT the display on my computer for Virtual Control. Normally it would mimic the display on my scanner. Now it is black and doesn't diplay anything. The light bar flashes, the log shows that the communication between the scanner and the pc is good however I want the display to show what my scanner is showing.

What has happened or what am I doing wrong? Its probably something small and stupid that I have over looked. Any help would be appreciated!

Also, I've noticed that when I try to use the record feature, the software locks up and nothing gets recorded. Then software then shows that it is not responding and the only option I am left with is to close ARC500 and restart it.

And yes, I have the PRO version of the software.

Thanks,
Jake
__________________
SDS100 / BCD536HP / PSR-800 / Pro 97 / Pro 2066 / Pro 50

Last edited by Jake68111; 12-22-2010 at 8:01 AM.. Reason: Additional information
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 12-22-2010, 9:15 AM
K3HY's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2004
Location: Delta, Pennsylvania
Posts: 143
Default

I use them all PSRedit, Win500 and ARC500pro, for different options.

I think the 1st thing I would do is reinstall ARC500pro, just in case a file got corrupted or something.

Out of the 3 programs I use PSRedit the most because, on my system, it is the most stable.
I mostly use PSRedit for autostore reasons and ID TrackerIII for recording etc.
I run a lot of programs, at the same time, which causes the 2 others to crash about 1 out of 10 times.

ARC500pro has a lot of useful stuff, but I can use it only with minimal programs running and the same with Win500. When I run less programs, the other 2 rarely crash.

One thing I always do before I close any of those 3, is hit MAN then PRG before closing out the virtual display.

Sorry if this didn't help any, because I never had the same exact situation happen to me.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-22-2010, 9:22 AM
Butelsoftware's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dayton Hamvention 2018
Posts: 2,161
Default

I think you set VC backcolor to black.
Start ARC500, click Global Settings then Software tab. Now double click VC Backcolor box to change color.

Gommert
Butel Software
__________________
>>> Visit us at the 2018 Dayton Hamvention! SDS100 will be on demo! <<<
Dutch Design: best selling scanner software in the USA
US Sales: 1-800-SCANNER http://www.scannermaster.com/?Click=41054
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-22-2010, 10:28 AM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Morris, IL. (Grundy County)
Posts: 363
Default

Ha! That was the issue. The background was in fact set to black. Not sure when I messed with that setting but it doesn't matter now. THANK YOU!

Any ideas on what might be causing ARC500 to stop responding when trying to initiate the record function?

Once I start recording, it appears that it is recording, but once I click on ANYTHING inside the program, the window dulls and says that it is not responding, causing me to "force close" the program. When I go to where I save my audio, a file is there, however there is no recording.

Would a re-install help this? What could I have done that would cause this to happen, just in a effort to not let it happen again?
__________________
SDS100 / BCD536HP / PSR-800 / Pro 97 / Pro 2066 / Pro 50
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-22-2010, 6:00 PM
Butelsoftware's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dayton Hamvention 2018
Posts: 2,161
Default

You can try a re-install. Also check if there are updated soundcard drivers.

Gommert
Butel Software
__________________
>>> Visit us at the 2018 Dayton Hamvention! SDS100 will be on demo! <<<
Dutch Design: best selling scanner software in the USA
US Sales: 1-800-SCANNER http://www.scannermaster.com/?Click=41054
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 04-26-2011, 4:19 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jan 2008
Location: NJ
Posts: 36
Default

every time I try to use the virtual control I get an i/o error. Any hints?
Reply With Quote
Reply

Tags
arc500, control, display, pro-106, virtual

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions