RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Scanner Programming Software


Scanner Programming Software - This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 02-14-2017, 12:59 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,916
Default

Scott,

I changed the setting to Search on one of my few DMR conventional frequencies and it SQ Mode stayed as DMR.

OTOH, I've found that if I try to save, but then cancel, I get a "Nothing to Save" message. When I click OK, the save window opens again. Hit cancel, the cycle repeats. The only way to get out is to use Task Master to end the process. That's a trait of ARC536 with just about any error message and has been since the earliest releases. It's a minor annoyance, but it's an annoyance.

The new write to scanner interface it nice, and seems to mimic some aspects of Sentinel. It just takes some getting used to.

I don't like that the naming format seems to have changed just enough to require deleting files on the computer instead of overwriting them. At least the first time through.

Quote:
Originally Posted by scancapecod View Post
Still prompts to exit without saving when nothing has been changed.

Can anyone else comment on the fact that with conventional DMR, SQ Mode of DMR is changed to P25 when SQ Code is set to search. I'm sure when I sent this data back to the scanner the first time it changed all of the conventional DMR programming to P25. Obviously I have not tested this since 2.0 has been released.

All of my other questions were answered. Thanks Gommert for continuing to provide quick updates.
Reply With Quote
Sponsored links
  #22 (permalink)  
Old 02-14-2017, 1:26 PM
WX4JCW's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2006
Location: All Over
Posts: 1,321
Default

saving files seems to be an issue, but overall this update is pretty good
__________________
Jason WX4JCW EMD/FF/EMT RET
Like Johnny Cash's Song I've been everywhere man, ive been everywhere and monitored it
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 02-14-2017, 2:59 PM
Butelsoftware's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dayton Hamvention 2017
Posts: 2,082
Default

- It is normal that SQ Mode changes to P25 when SQ Code is search.

- If you cancel a "save all" you get a message because the data of that specific file is not yet saved.

- When you upload a HPD file the path/filename changes to the new HPD file in the scanner, I will change that.

Gommert
Butel Software
__________________
>>> Visit us in november at Milipol in Paris ! <<<
Dutch Design: best selling scanner software in the USA
US Sales: 1-800-SCANNER http://www.scannermaster.com/?Click=41054
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 02-16-2017, 11:59 AM
WX4JCW's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2006
Location: All Over
Posts: 1,321
Default

One huge issue i am having now is with saves, ok so say i have some systems saved as FL1.hpd and import a new system From RR the only way i can see is to copy and paste from unsaved to FL1.hpd,

now the problem is when i go to save FL1 it does not save completely
__________________
Jason WX4JCW EMD/FF/EMT RET
Like Johnny Cash's Song I've been everywhere man, ive been everywhere and monitored it
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 02-16-2017, 1:52 PM
bidulock's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ardrossan Alberta
Posts: 622
Default

Sort By Name for Systems is not working.
Reply With Quote
Sponsored links
  #26 (permalink)  
Old 02-16-2017, 7:41 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,916
Default

For those interested, Build 9 is now available. I haven't had a chance to test it.
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 02-16-2017, 7:46 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,916
Default

If you save a file, then try to exit, you still get the file not saved message no matter how many times you have saved.

Still looking at other issues.

Quote:
Originally Posted by WX4JCW View Post
saving files seems to be an issue, but overall this update is pretty good
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 02-17-2017, 6:17 AM
Butelsoftware's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dayton Hamvention 2017
Posts: 2,082
Default

I need more specific details about the save issue.

Gommert
Butel Software
__________________
>>> Visit us in november at Milipol in Paris ! <<<
Dutch Design: best selling scanner software in the USA
US Sales: 1-800-SCANNER http://www.scannermaster.com/?Click=41054
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 02-17-2017, 8:08 AM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Default

Quote:
Originally Posted by garys View Post
If you save a file, then try to exit, you still get the file not saved message no matter how many times you have saved.
Same here:
- If I open a system, make no changes, then go to File> Close All it exits without any warning - fine.
- If I open a system, make a change, and do not save - the warning message "Warning this will delete all Systems if not saved, data is lost! Continue?" - again fine.
- But, if I open a system, make a change, and then Save it, I still get the above warning message. I don't understand why that is. I assume garys gets the same error.
- In addition, each save still generates a .hpi file with the same filename as the system just saved into the same directory.

I'm also now using Build 9 btw.
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 02-17-2017, 1:59 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Default

I LOST SYSTEM when i open HPD files?!

And what's the "Unsaved System"? Don't need it ...

Last edited by MikeOxlong; 02-17-2017 at 2:48 PM.. Reason: Removed profanity
Reply With Quote
  #31 (permalink)  
Old 02-18-2017, 2:32 AM
WX4JCW's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2006
Location: All Over
Posts: 1,321
Default

Quote:
Originally Posted by Butelsoftware View Post
I need more specific details about the save issue.

Gommert
Butel Software
1.even after saving a file before exiting, you get a warning about saving
2.tried importing this system, however the frequencies were missing
Madison County Public Safety DMR Trunking System, Jackson, Tennessee - Scanner Frequencies
__________________
Jason WX4JCW EMD/FF/EMT RET
Like Johnny Cash's Song I've been everywhere man, ive been everywhere and monitored it
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 02-19-2017, 6:22 AM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Default

Quote:
Originally Posted by Butelsoftware View Post
I need more specific details about the save issue.
Gommert
Butel Software
Gommert, I've also now spotted that the Add Dept function doesn't work now either. It did work on in Build 0.99. Details are:
Create a Conventional System
Create a new Dept
Click on + Add Dept (it results in a Blank Error Pop Up)
The +Add Channel, - Delete Dept functions work ok.

I'm running Build 9.

Jim
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old 02-19-2017, 7:08 AM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Default

.....and a further bug with v2.0 to look at please (I think this one was present in v0.99):
In a Conventional System, Right click to copy an existing Dept, paste it back into the same System.
Go to the newly created Dept.
All of the editable fields at the top right of this Dept window (Department, +Add Channel, Add Dept, Delete Dept, Quick Key, Map, Paste GPS, Search) are missing.
The only way to restore these fields for editing is to save the System, Close it, then Open again.
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old 02-19-2017, 10:27 AM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Default

Quote:
Originally Posted by jhampton2000 View Post
.....and a further bug with v2.0 to look at please (I think this one was present in v0.99):
In a Conventional System, Right click to copy an existing Dept, paste it back into the same System.
Go to the newly created Dept.
All of the editable fields at the top right of this Dept window (Department, +Add Channel, Add Dept, Delete Dept, Quick Key, Map, Paste GPS, Search) are missing.
The only way to restore these fields for editing is to save the System, Close it, then Open again.
Update: this issue occurs after 23 or more Departments have been added to a Conventional System.
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old 02-19-2017, 12:04 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,916
Default

There seems to be an issue with saving conventional systems. I created and then saved a system for Union County, NC conventional frequencies. I then closed it and tried to reopen it. When it opened, all of the fields were blank.

Also, when I delete a system from the browser and then try to reopen it, I get an error message telling me that the system is already open. I have to close everything and start from scratch.

Also, I can't figure out how to add systems to an existing FL. Maybe that's me, but it seems that instead of creating a new system, every time I add a system, it creates a new FL.
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old 02-19-2017, 2:29 PM
Member
   
Join Date: Dec 2005
Posts: 619
Default

Build 10 is out now, and after initial testing it looks like the following bugs that are described above have now been fixed:

1. Warning message about saving a system upon exit, even after it has already been saved
2. Blank fields in 23rd or more Department created within a single conventional system
3. +Add Dept button now works

Thanks Gommert - good work.
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old 02-19-2017, 4:20 PM
chill30240's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2007
Location: LaGrange, GA
Posts: 14
Default

OK now build 10 is out and where is the WRITE button? In all the other builds it was next to the READ button.
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old 02-19-2017, 4:33 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Default

Build 10 : Site from trunking system are alphabetical order.. If you can stay at top. Thanks
Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old 02-19-2017, 4:41 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 3,916
Default

It shows up on my screen. All the way to the end of the row with icons. Next to Read.
However, I just tried to open an existing FL and nothing appeared to happen. When I tried to open it again, the software told me it was already open, but I still couldn't see it on my screen.

I tried again, and the system loads, but only the name, nothing else. No sites, no TGs, nothing. It's really annoying as this is a large system (Charlotte-Mecklenburg, and I've had to build it four time since yesterday. It takes about an hour, even with downloading most of the information from the RRDB. I have to change some Alpha Tags, move some Departments around, and so on. To then lose it multiple times because of a save glitch is really, really, annoying.

If I delete one system, all of the systems close.

There still seem to be significant problems with saving and then reopening systems and favorites lists.

Quote:
Originally Posted by chill30240 View Post
OK now build 10 is out and where is the WRITE button? In all the other builds it was next to the READ button.

Last edited by garys; 02-19-2017 at 4:56 PM..
Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old 02-19-2017, 11:32 PM
VK3RX's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2013
Location: Australia
Posts: 82
Default

Well, reading all this I regret automatically updating to the new version. My usual adage of "if it's not broken, don't fix it" normally applies, but I slipped up this time. I have some work to do with my data, but I'm not even prepared to read the radio right now.

Is there an archive of previous versions i.e. pre-V2.0 around somewhere I can roll back to?
__________________
Damien VK3RX
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions