RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Scanner Programming Software


Scanner Programming Software - This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09-06-2017, 4:43 AM
USASA's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2003
Location: Colorado Springs, Co. (Falcon)
Posts: 148
Question Lag time

Hi all!

I have a Dell I7 Inspiron 15r, 16 Gb. ram. I am running ProScan V.12.3 via wifi and the delay time between the scanner and the display is like 2 to 3 seconds. Is this normal? As I remember it win I first started the program there was no noticeable lag time. I am not running any other program at the same time. Is it me or is this normal? I love the program, I went out and picked up aluminum cans along the highway to get the money to buy the program. Please let me know if this is normal for ProScan to run this way.

Al
USASA
__________________
APS
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 09-06-2017, 7:03 AM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,322
Default

Quote:
Originally Posted by USASA View Post
Hi all!

I have a Dell I7 Inspiron 15r, 16 Gb. ram. I am running ProScan V.12.3 via wifi and the delay time between the scanner and the display is like 2 to 3 seconds. Is this normal? As I remember it win I first started the program there was no noticeable lag time. I am not running any other program at the same time. Is it me or is this normal? I love the program, I went out and picked up aluminum cans along the highway to get the money to buy the program. Please let me know if this is normal for ProScan to run this way.

Al
USASA
I haven't seen or heard about this one. I have a Wi-Fi connection that's been on for a few days and it looks instant to me. Does it happen over time? Try power cycling the scanner and see if the display lags. Next restart ProScan and see if the display lags. I'm interested if others have the same problem.

What firmware and OS are you using?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-07-2017, 2:09 AM
USASA's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2003
Location: Colorado Springs, Co. (Falcon)
Posts: 148
Question Lag Time

Hi!

With WiFi it builds with time (short amount), it appears. If I try using the comport, RS232 it is right off the bat. Very frustration.


Al
USASA
__________________
APS
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-08-2017, 11:56 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,322
Default

Quote:
Originally Posted by USASA View Post
Hi!

With WiFi it builds with time (short amount), it appears. If I try using the comport, RS232 it is right off the bat. Very frustration.


Al
USASA
I still don't see any lag of the display on the Wi-Fi and I've been running since 8/12/17.

The only thing I can think of is perhaps another program or the OS is sending a lot of UDP packets but I don't think that would cause a problem.

I'll see if anyone else experiences this.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-11-2017, 3:47 PM
mule1075's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Washington Pa
Posts: 1,619
Default

Having the same issue here.Start the client click on my feed works fine to start and then about 10 minutes in problems start.Stop the feed and restart and all is good again for 10 minutes again.This does not happen with my 15x or 796d.Could be something on my end but not sure.

Sent from my SM-S907VL using Tapatalk
__________________
Uniden 125at/250d/9000xlt/780xlt/796d/996t/346xt/2x396xt/996xt/HP-1E/436HP
Radio Shack Pro-2006/160/197/18.AOR 8200MK3
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 1:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions