RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Scanner Programming Software


Scanner Programming Software - This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #461 (permalink)  
Old 08-24-2017, 11:14 PM
u2brent's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2010
Location: KRWDPAXKRS1
Posts: 456
Default

FWIW, mine has never had a tray icon, you can only see it in the Windows Device Manager window under Ports, unless the driver is wrong. Except while in USB mode to program. Did the cable go bad? Try a different USB Port? A different PC if available. Is the cable firmly seating in the radio jack?

Last edited by u2brent; 08-24-2017 at 11:18 PM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #462 (permalink)  
Old 08-25-2017, 1:16 AM
TailGator911's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fairborn, OH
Posts: 126
Default

Anyone have any good ideas about how to get the virtual display working on this. ARC500 - WS-1065 - Win7,. No help from Butel. Any suggestions greatly appreciated - thanks
__________________
Scanners: BCD536HP, BC895XLT, PRO-2006, PRO-2051,WHISTLER TRX-1, WS-1065, Misc.
Shortwaves: ICOM R75, ICOM 746 PRO, SDR#
Amateur: ICOM 746 PRO (2m), YAESU 2800M, YAESU VX-7R, ICOM IC-T21A
Reply With Quote
  #463 (permalink)  
Old 09-11-2017, 4:02 PM
Newbie
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Default

I have windows 10 and ARC500Pro. Same symptoms. buttons work but no visual.
Reply With Quote
  #464 (permalink)  
Old 09-17-2017, 4:36 AM
Butelsoftware's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dayton Hamvention 2017
Posts: 2,073
Default

Please try the new release ARC500 V1.30 (basic and pro).
I bought several '20-546' PC cables of ebay sellers and was able to find a workaround for the cables that showed this problem.
In the Download/Upload window make sure to select the 'cable type 2' option before running Virtual Control.

Gommert
Butel Software
__________________
>>> Visit us at the 2018 Hamvention ! <<<
http://www.butelsoftware.com
US Sales: 1-800-SCANNER http://www.scannermaster.com/?Click=41054
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 7:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions