RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Scanner Programming Software

Scanner Programming Software - This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41 (permalink)  
Old 08-24-2008, 5:00 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

It's only one of the best? I'll work on that. Thanks for the compliments.

Next scanner added is going to be the BR330T.

For the Remote Scanner Over IP users:
I was able to reduce the bandwidth 3 times without sacrificing quality. Let me know of any problems with the audio quality (dropouts, cracking, pops, etc.) or anything else Scanner Over IP related on my server. Use the latest full version 1.7 Build 6 or the free client 1.7 Build 5.

proscan.dyndns.org port 443
Reply With Quote
Sponsored links
  #42 (permalink)  
Old 08-24-2008, 5:11 PM
brandon's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: SoCal
Posts: 3,514
Default

Bob your feed is sounding good.
You receive RSO well up there
__________________
ScanRiverside.com
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old 09-05-2008, 11:19 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

ProScan Version 1.7 Build 7 is out!

The biggest additions are:

Remote Scanner Over IP reduced bandwidth 3 times from 13.5 KBps to 4.5 KBps per connection with improved audio quality.

Band Scope - Great for checking antenna performance, coax quality, coverage areas / dead spots, interference, etc. Sweep the bands from 25 MHz to 1300 MHz.
Screen Shot of the Band Scope http://www.proscan.org/proscan_band_scope.htm

Band Scope only works with the BCD996T and BCD396T. Firmware version 2.x required.

Also many small improvements have been made.

BR330 next up!

Last edited by ProScan; 09-06-2008 at 10:14 AM..
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old 09-06-2008, 8:34 AM
NYRHKY94's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brunswick County, NC
Posts: 1,246
Default

Thanks Bob! The scanner over IP functionality is the best thing out there hands down :-) Downloading the new version right now.
__________________
BCD536HP/BCD436HP/BCD325P2/BCD996XT/BCT15X/PSR-600/PSR-500/PRO-197
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old 09-06-2008, 8:35 AM
KI4LIV's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 516
Default

Is the band scope restricted to a certain scanner type? I installed 1.7 build 7 just now and don't have the band scope tab!

I am downloading a new DB from my scanner to see if this makes a difference.
__________________
--Light is faster than sound... Perhaps that explains why some people appear to be intelligent - until we hear them speak!
Reply With Quote
Sponsored links
  #46 (permalink)  
Old 09-06-2008, 9:18 AM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

Quote:
Originally Posted by JWhipple View Post
Is the band scope restricted to a certain scanner type? I installed 1.7 build 7 just now and don't have the band scope tab!

I am downloading a new DB from my scanner to see if this makes a difference.
I should have put that on the posting.
Yes. At this time it only for the BCD996T and BCD396T. Uniden at a later date will put the commands in their other DMA models.
Also firmware version 2.x required.

Last edited by ProScan; 09-06-2008 at 2:14 PM..
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old 09-06-2008, 9:29 AM
KI4LIV's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 516
Default

I must have pissed something off - now I can't get the application to even connect to the scanner :-(

I've uninstalled the build 7 version and reinstalled build 6 after clearing out anything left in the install folder and registry - still can't connect.

Hard booted PC and removed power source from scanner - and yes, I verified that everything was plugged in correctly :-)

Still no connection :-(
__________________
--Light is faster than sound... Perhaps that explains why some people appear to be intelligent - until we hear them speak!
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old 09-06-2008, 9:39 AM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

Quote:
Originally Posted by JWhipple View Post
I must have pissed something off - now I can't get the application to even connect to the scanner :-(

I've uninstalled the build 7 version and reinstalled build 6 after clearing out anything left in the install folder and registry - still can't connect.

Hard booted PC and removed power source from scanner - and yes, I verified that everything was plugged in correctly :-)

Still no connection :-(
Are you using a USB cable?
What's the scanner type?
I'm sure you checked the comm. port number and baud rate.
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old 09-06-2008, 10:18 AM
KI4LIV's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 516
Default

IT'S NOT THE FAULT OF THE SOFTWARE EVERYONE!!!

It's a BC785D - I checked what I thought was EVERYTHING - even went as far as updating my BIOS on my motherboard and doing a system restore to 3 days ago!

LOL - Then as a goof I checked the scanner and found that somehow PC Control was now turned off!

So - we're good to go now!
__________________
--Light is faster than sound... Perhaps that explains why some people appear to be intelligent - until we hear them speak!
Reply With Quote
Sponsored links
  #50 (permalink)  
Old 09-07-2008, 9:01 PM
mancow's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Feb 2003
Location: N.E. Kansas
Posts: 5,852
Default

When I go to play audio recordings back they are ultra slow like a tape player almost out of batteries. WTF?

Last edited by mancow; 09-07-2008 at 10:06 PM..
Reply With Quote
  #51 (permalink)  
Old 09-08-2008, 8:01 AM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

Quote:
Originally Posted by mancow View Post
When I go to play audio recordings back they are ultra slow like a tape player almost out of batteries. WTF?

Are you running the latest version?
Does this happen locally or when ProScan is a client connected to a server?
Are you using the full version or the stripped down free client?
Does this happen when connecting to other servers?
Do you have any remote desktop or VPN software running?
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old 09-10-2008, 3:14 PM
KI4LIV's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 516
Default Bc246t?

Bob,

I realize when programming a timeline can be a fluid thing and you might not neccessarily always be able to stick to a "schedule", but, can you give any "ballpark" figure on when support for the BC246T will be available?

Thanks!
__________________
--Light is faster than sound... Perhaps that explains why some people appear to be intelligent - until we hear them speak!
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old 09-10-2008, 3:28 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

I'm pushing for the BC246 to be done by end of the year.

As soon as I finish the BR330, I'll be doing the BC246.
BR330 should be done about Oct 15, 08 (unless I need to improve a section or add a feature or something).

Last edited by ProScan; 09-10-2008 at 3:32 PM..
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old 09-10-2008, 3:30 PM
KI4LIV's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne, FL
Posts: 516
Default

Sounds good! I guess until then I'll run an "audio only" secondary feed for Fire/EMS traffic... I'll start loading up the scanner tonight :-)
__________________
--Light is faster than sound... Perhaps that explains why some people appear to be intelligent - until we hear them speak!
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old 09-28-2008, 11:33 PM
Member
   
Join Date: Mar 2003
Location: California
Posts: 15
Default

hi,
i'm having trouble with slow startups and the program not fully closing... any ideas? i purchased 2 different license under the same email with diff names... (full name and short name) could that have anything to do with it? seems like the prob is when its communicating to the proscan site but i could be wrong...
phill
Reply With Quote
Sponsored links
  #56 (permalink)  
Old 09-28-2008, 11:43 PM
mancow's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Feb 2003
Location: N.E. Kansas
Posts: 5,852
Default

My slow recordings issue was a driver I guess. I updated the drivers for the soundcard and it works fine. It's an excellent program. My all time favorite so far.

Quote:
Originally Posted by ProScan View Post
Are you running the latest version?
Does this happen locally or when ProScan is a client connected to a server?
Are you using the full version or the stripped down free client?
Does this happen when connecting to other servers?
Do you have any remote desktop or VPN software running?
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old 09-29-2008, 9:24 AM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default

Most likely the slow startup is caused by the History Data.txt and/or the Recording Data.txt files loading due to the size of the files. To fix this problem, move these files to another folder or delete them. To prevent the file size to grow indefinitely, change the options "History Auto Delete" and "Recording Auto Delete” from Off to a number. This may also cause the program closing to be slow.

Quote:
Originally Posted by SuperDupe View Post
hi,
i'm having trouble with slow startups and the program not fully closing... any ideas? i purchased 2 different license under the same email with diff names... (full name and short name) could that have anything to do with it? seems like the prob is when its communicating to the proscan site but i could be wrong...
phill
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old 10-01-2008, 9:33 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 2,141
Default ProScan Version 1.8 is out!

ProScan Version 1.8 is out!

Items added:
BR330T Scanner.
Support for the latest BCD996T and BCD396T firmware.
Option to turn off History and Frequency / TG ID's Logging.
Option to minimize program to the Windows Notification Area.
Bug fixes.

ProScan is the most technology advanced Computer Aided Scanning software that’s feature rich with the friendliest user interface.

Try the 30 day fully functional demo!

ProScan supports the BCD996T, BCT15, BCD396T, BR330T, BC796D, BC785D, BC780XLT, BC296D, and the BC250D Scanners.

Last edited by ProScan; 10-01-2008 at 9:41 PM..
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old 10-02-2008, 2:30 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Longmont, CO
Posts: 263
Default

Quote:
Originally Posted by ProScan View Post
ProScan Version 1.8 is out!

Items added:
BR330T Scanner.
Support for the latest BCD996T and BCD396T firmware.
Option to turn off History and Frequency / TG ID's Logging.
Option to minimize program to the Windows Notification Area.
Bug fixes.

ProScan is the most technology advanced Computer Aided Scanning software that’s feature rich with the friendliest user interface.

Try the 30 day fully functional demo!

ProScan supports the BCD996T, BCT15, BCD396T, BR330T, BC796D, BC785D, BC780XLT, BC296D, and the BC250D Scanners.
(asked via email...post here removed)
__________________
-----------
Don

Last edited by donc13; 10-02-2008 at 2:33 PM..
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old 10-02-2008, 9:09 PM
slypx's Avatar
Quebec DB Adm
  Shack Photos
Shack photos
RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2007
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 310
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by ProScan View Post
ProScan Version 1.8 is out!

Items added:
Support for the latest BCD996T and BCD396T firmware.
WOW That was fast, even with the new Close Call icon !! (see attachment)
Attached Images
 
__________________
Slypx
Quebec DB Admin

BCD396XT | PSR600 | PSR500C | BC780XLT | PRO2006 | PRO2046 |
Reply With Quote
Reply

Tags
bc785d with proscan 6.6, logging, proscan, sleep, windows

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 7:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions