RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Streaming / Broadcasting / Audio Recording


Streaming / Broadcasting / Audio Recording - Interested in putting your scanner online for others to hear? Want to listen to other radios on the internet. This forum is here for you to discuss these topics related to streaming scanners online.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101 (permalink)  
Old 08-15-2016, 9:12 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2010
Location: Res21cue
Posts: 297
Default

I guess I should mention that I recently switched computers and went from WinXp to Win7 with the newer laptop. In the interest of saving time, I simply copied over my TTD files from one to the next rather than re-entering everyones email addresses.

Do you think this had anything to do with it? The problems started as soon as I switched computers.
Reply With Quote
Sponsored links
  #102 (permalink)  
Old 08-15-2016, 9:31 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2010
Location: Res21cue
Posts: 297
Default

I THINK I have it figured out....

Both the main board and the USB cable were selected as default with Windows. It LOOK ok now....

See what happens when the tones drop. Fingers crossed.
Reply With Quote
  #103 (permalink)  
Old 09-29-2016, 10:21 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2010
Location: Res21cue
Posts: 297
Default

Has anyone had any luck getting TTD to work in Canada with Bell Mobility? I have tried @txt.bell.ca, @txt.bellmobility.ca and @mms.bell.ca and @mms.bellmobility.ca all with no luck.

is Bell somehow blocking incoming media files?

Would love to hear from someone who has this working on Bell, one of the, if not the biggest cell carrier in Canada
Reply With Quote
  #104 (permalink)  
Old 10-22-2016, 11:53 AM
radioboy75's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2004
Location: Rock Rapids, Iowa
Posts: 84
Default

TwoToneDetect has been running fine for me on two computers. But after I switched to Windows 10, on one of my computers it won't start automatically. Both computers are running Windows 10.

Both computers have a shortcut to the executable in the startup folder.

The only differences I can see are that:

1. On one computer the program icon has a little blue and yellow shield over it. The icon on the other computer does not.

2. The computer whose icon does NOT have the shield (and TwoToneDetect starts by itself) starts up without requiring a user to log on. The computer whose icon DOES have the shield requires a user to log on, and the only way to run TwoToneDetect is to start it manually by double-clicking the icon..

Both computers have a TwoToneDetect folder on the desktop and the executable is in that folder..

I'm sure it has to do with users or security, but I can't figure it out. Help?
Reply With Quote
  #105 (permalink)  
Old 11-08-2016, 12:15 PM
dcr_inc's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2005
Location: Delta, Pa
Posts: 477
Default

FFMPEG.EXE not compatible with windows 10?
I keep getting a non compatible error whenever TTD tries to send an email. Its saying the FFMEG is not compatible with windows 10..Any suggestions. Here's the error log:

Waiting for Silence Belair EMS 13:08:42 on 11/08/16
Done recording Belair EMS 13:08:44 on 11/08/16
done writing WAV Belair EMS 13:08:44 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 901, in alert
File "C:\Users\Andy\Google Drive\Python\build\pyi.win32\TwoToneDetect67a\outP YZ1.pyz/subprocess", line 493, in call
WindowsError: [Error 216] This version of %1 is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information and then contact the software publisher
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Belair_EMS_2016_11_08_13_08_13.amr'
Email not sent on attempt 1trying again in five seconds for Belair EMS Page Received at 13:08:13 on 11/08/16
Waiting for Silence Co_ 3 Belair 13:08:47 on 11/08/16
Done recording Co_ 3 Belair 13:08:50 on 11/08/16
done writing WAV Co_ 3 Belair 13:08:50 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 901, in alert
File "C:\Users\Andy\Google Drive\Python\build\pyi.win32\TwoToneDetect67a\outP YZ1.pyz/subprocess", line 493, in call
WindowsError: [Error 216] This version of %1 is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information and then contact the software publisher
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Co__3_Belair_2016_11_08_13_08_19.mp3'
Email not sent on attempt 1trying again in five seconds for Co_ 3 Belair page received at 13:08:19 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Belair_EMS_2016_11_08_13_08_13.amr'
Email not sent on attempt 2trying again in five seconds for Belair EMS Page Received at 13:08:13 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Co__3_Belair_2016_11_08_13_08_19.mp3'
Email not sent on attempt 2trying again in five seconds for Co_ 3 Belair page received at 13:08:19 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Belair_EMS_2016_11_08_13_08_13.amr'
Email not sent on attempt 3trying again in five seconds for Belair EMS Page Received at 13:08:13 on 11/08/16
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Co__3_Belair_2016_11_08_13_08_19.mp3'
Email not sent on attempt 3trying again in five seconds for Co_ 3 Belair page received at 13:08:19 on 11/08/16
max retries exceeded, failed to send email
max retries exceeded, failed to send email
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 582, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/Co__3_Belair_2016_11_08_13_08_19.amr'
Email not sent on attempt 1trying again in five seconds for Co_ 3 Belair Page Received at 13:08:19 on 11/08/16
365.0 126.08
2194.0 761.44861737
2194.0 250.869350701
2194.0 500.351
__________________
PRO668, HP 1, WS1080, PSR800, PSR600, PSR500, PRO2096 (2), PRO106, BCD 296D P25 card, Commercial FCC license, Ham General, FAA Private Pilot, Business Owner, APCO Certified Tech.
Reply With Quote
Sponsored links
  #106 (permalink)  
Old 11-08-2016, 12:36 PM
dcr_inc's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2005
Location: Delta, Pa
Posts: 477
Default Never mind !!

Had a Duh moment... found my issue.. 32 bit Vs. 64 bit FFMPEG..

Great program..
__________________
PRO668, HP 1, WS1080, PSR800, PSR600, PSR500, PRO2096 (2), PRO106, BCD 296D P25 card, Commercial FCC license, Ham General, FAA Private Pilot, Business Owner, APCO Certified Tech.
Reply With Quote
  #107 (permalink)  
Old 12-05-2016, 1:45 AM
j0atm0n's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Sep 2015
Location: Wapakoneta Ohio
Posts: 89
Default

Any one know how to send the recorded audio to a facebook group ? or does facebook not allow it ?

I have everything set up and works fine ( when checking email / text msg's etc . )
except for posting the audio to facebook groups ,
only the text shows up on my (insert.facebook.group.name)@groups.facebook.com sent messages.

I seen something about email dkim being a issue
anyone ever get it to work or have any success with posting audio to a facebook group ?
Reply With Quote
  #108 (permalink)  
Old 03-20-2017, 4:16 PM
HVN HVN is offline
Member
   
Join Date: Apr 2011
Location: Lake Havasu City, AZ
Posts: 13
Default

HELP!

I had the program working when I installed it the first time. I then went into Tone Detector Configuration to add in the FTP Upload information, and get "Failed to execute script TonesEditor8c". I can not open the program. I have deleted the directory and installed 3 or 4 separate times, even with the correct configuration the program will now no longer detect the tones and activate.

VERY SAD. I thought this program was going to do the job, and was getting ready to donate.
Reply With Quote
  #109 (permalink)  
Old 03-20-2017, 5:44 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 820
Default

Quote:
Originally Posted by j0atm0n View Post
Any one know how to send the recorded audio to a facebook group ? or does facebook not allow it ?

I have everything set up and works fine ( when checking email / text msg's etc . )
except for posting the audio to facebook groups ,
only the text shows up on my (insert.facebook.group.name)@groups.facebook.com sent messages.

I seen something about email dkim being a issue
anyone ever get it to work or have any success with posting audio to a facebook group ?
Like this?

Let me know if you are still interested.

You send the audio to audioboom, then link the audioboom acct to your facebook acct.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #110 (permalink)  
Old 03-20-2017, 9:21 PM
j0atm0n's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Sep 2015
Location: Wapakoneta Ohio
Posts: 89
Default

I got it to work using ifttt.com and email triggering , unfortunatly facebook being full of trolls kept reporting the dedicated facebook page i had set up for it as spam and my account i used for it got locked out of facebook for posting all the tone alerts. So yeah i got it to work, maybe to good..
Reply With Quote
  #111 (permalink)  
Old 03-20-2017, 9:53 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,054
Default

Quote:
Originally Posted by HVN View Post
HELP!

I had the program working when I installed it the first time. I then went into Tone Detector Configuration to add in the FTP Upload information, and get "Failed to execute script TonesEditor8c". I can not open the program. I have deleted the directory and installed 3 or 4 separate times, even with the correct configuration the program will now no longer detect the tones and activate.
Try running the _debug version of the TonesEditor program from a command prompt. That should give you an error message that will give us some clue as to what's preventing it from opening properly.

Quote:
Originally Posted by HVN View Post
VERY SAD.


Andy
__________________
Using TwoToneDetect? Show us where! Add yourself to the user map here or PM me with your location and I'll add you.

If you need help with TwoToneDetect please read this post first
Reply With Quote
  #112 (permalink)  
Old 03-30-2017, 1:31 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2010
Location: Metropolis, IL
Posts: 48
Default

Have you had any issues with Google groups sending to MMS addressees of mobile phones with an attached mp3 file?
Reply With Quote
  #113 (permalink)  
Old 04-17-2017, 4:19 PM
Newbie
   
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Default hopefully someone can help me figure out why its not sending the mp3 to email

Done recording County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done writing WAV County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done converting to MP3 County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done converting to AMR County Tone 12:26:33 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 1 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 2 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 3 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
max retries exceeded, failed to send email
Successfully retrieved local tone info at 12:26:53 on 04/17/17
Reply With Quote
  #114 (permalink)  
Old 04-17-2017, 10:10 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,054
Default

Quote:
Originally Posted by Vtpilot2 View Post
Done recording County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done writing WAV County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done converting to MP3 County Tone 12:26:33 on 04/17/17
done converting to AMR County Tone 12:26:33 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 1 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 2 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
Traceback (most recent call last):
File "TTD.py", line 51, in mail
IOError: [Errno 2] No such file or directory: './audio/County_Tone_2017_04_17_12_25_14.mp3'
Email not sent via mail.myfairpoint.net on port 25 using none on attempt 3 trying again in five seconds for County Tone page received at 12:25:14 on 04/17/17
max retries exceeded, failed to send email
Successfully retrieved local tone info at 12:26:53 on 04/17/17
It looks like there could be more than one issue here. First, it looks like the mp3 file doesn't exist. This is most likely an issue with ffmpeg not being properly installed. If you get that fixed and are still having issues, there may also be problems with your email settings, but lets fix one problem at a time.

Andy
__________________
Using TwoToneDetect? Show us where! Add yourself to the user map here or PM me with your location and I'll add you.

If you need help with TwoToneDetect please read this post first
Reply With Quote
  #115 (permalink)  
Old 04-18-2017, 5:20 AM
Newbie
   
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by aaknitt View Post
It looks like there could be more than one issue here. First, it looks like the mp3 file doesn't exist. This is most likely an issue with ffmpeg not being properly installed. If you get that fixed and are still having issues, there may also be problems with your email settings, but lets fix one problem at a time.

Andy
I had a hard time finding ffmpeg, I went to the link https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/wi...n32-static.zip but my computer wouldn't let me open it with this message,

This site canít provide a secure connection

ffmpeg.zeranoe.com uses an unsupported protocol.
ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH


The one I got was from here https://archive.org/download/ffmpeg-3.2-win32-static

When I remove the ffmpeg from the TTD directory it works fine sending wav files so I believe that the email part is working fine. Doesn't it send to cell phones better in mpeg format? Thank you for your help, I appreciate it.
Reply With Quote
  #116 (permalink)  
Old 06-13-2017, 4:23 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 378
Default

I'm getting the texts sent to my phone saying that a page has been received, but no audio. What am I missing for the audio of the call to be sent?
Reply With Quote
  #117 (permalink)  
Old 06-13-2017, 1:13 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 820
Default

Quote:
Originally Posted by firefive76 View Post
I'm getting the texts sent to my phone saying that a page has been received, but no audio. What am I missing for the audio of the call to be sent?
Look in the logfiles folder in your TTD directory. The text files are coded by date. Open one that contains a page that you received. Do a search for tone set found. In the log after that there should be some hints.
Reply With Quote
  #118 (permalink)  
Old 06-14-2017, 3:32 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 378
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
Look in the logfiles folder in your TTD directory. The text files are coded by date. Open one that contains a page that you received. Do a search for tone set found. In the log after that there should be some hints.
Looks like "IOError: [Errno 2] No such file or directory:
Reply With Quote
  #119 (permalink)  
Old 06-14-2017, 4:27 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 820
Default

Quote:
Originally Posted by firefive76 View Post
Looks like "IOError: [Errno 2] No such file or directory:
Need more than just one linrpe to be much help..

Can you copy the whole paragraph?

It is probably an ffmpeg problem, have you read through thie solutions?
Reply With Quote
  #120 (permalink)  
Old 06-15-2017, 11:04 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 378
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
Need more than just one linrpe to be much help..

Can you copy the whole paragraph?

It is probably an ffmpeg problem, have you read through thie solutions?
Got it! Had to find an older version of ffmpeg to work with Win XP. Thanks for the help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions