RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Streaming / Broadcasting / Audio Recording


Streaming / Broadcasting / Audio Recording - Interested in putting your scanner online for others to hear? Want to listen to other radios on the internet. This forum is here for you to discuss these topics related to streaming scanners online.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41 (permalink)  
Old 10-23-2014, 7:45 PM
baybum's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Ellicott City
Posts: 962
Default

Quote:
Originally Posted by smason View Post
WIFI most of the time, occasionally via cellular data
And you don't get the keystroke delay problem with either connection, correct?

This is baffling me. Can other users report in and give feedback on this issue?

Thanks,
__________________
baybum
Reply With Quote
Sponsored links
  #42 (permalink)  
Old 10-23-2014, 7:49 PM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

I've never noticed on the cell connection, I did the deliberate test on WIFI, will do a test on cellular tonight and let you know.

I had an audio cut out problem with the Windows clients (computer and phone) when the mobile client first came out that no-one else had, and no-one could figure out, so I know how you feel.
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #43 (permalink)  
Old 10-23-2014, 8:26 PM
baybum's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Ellicott City
Posts: 962
Default

SMASON, What port are you streaming on? Not that it should matter.
__________________
baybum
Reply With Quote
  #44 (permalink)  
Old 10-23-2014, 11:06 PM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

Default port 8086.

Just dis more testing. On cellular, started with about a 1 second delay. Went up to about 11 seconds after 20 minutes.

Trying WIFI at home now. Earlier test that had consistent 4 sec delay was WIFI at work.
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #45 (permalink)  
Old 10-23-2014, 11:07 PM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

Are you using compressed audio on the Win500 PC? If not, try it, that will make a difference in the amount of data, and the buffering getting behind.
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
Sponsored links
  #46 (permalink)  
Old 10-23-2014, 11:51 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 1,138
Default

Is that an 11 second AUDIO delay, or 11 second full delay for the entire LCD and audio?

Also, anyone able to advise on post #40?

Paul
Reply With Quote
  #47 (permalink)  
Old 10-24-2014, 12:02 AM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by Anderegg View Post
How do I connect to my "server"? I have everything up and running, but I have absolutely no clue as to what to put for home address or remote address. I know my external static IP address, and my routers 192 address thingy, and the Win500client is showing client: 127.0.0.1. I port forwarded the standard port through my router, but I have no idea where I am forwarding it to, or how to access it. Any help? :-(

And I know my Android app works, because I can connect to a friends scanner online.

Paul
Sorry missed this one, have been clicking on email notifications, not browsing the thread..

You need to know the IP address of the computer that win500 is running on. Open a command prompt (start, cmd, enter) then type ipconfig and hit enter. You should see something like 192.168.0.2 or similar.

At home, connect the win500 Android client to that IP address and see if it works. If it does, then you can configure access from the Internet.

On your router, forward TCP port 8086 to the IP address of your computer running win500.

Now try connecting to your outside Internet address from Android.
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #48 (permalink)  
Old 10-24-2014, 12:04 AM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by Anderegg View Post
Is that an 11 second AUDIO delay, or 11 second full delay for the entire LCD and audio?

Also, anyone able to advise on post #40?

Paul
Both LCD and audio. So if I'm scanning a group, and hit WX, in 4 to 11 seconds the display changes to WX and I hear the weather freq. Not a big deal, unless you're trying to hit pause on something, it's easy to miss.
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #49 (permalink)  
Old 10-24-2014, 1:36 AM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 1,138
Default

I try the 192.168.1.1 that ipconfig gives for local, and the app says IO ERROR Bad server info or other error. When I attempt to connect to my external address, it times out. At a loss here.

Paul
Reply With Quote
  #50 (permalink)  
Old 10-24-2014, 8:56 AM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

I'm assuming that you have Win500 boxes checked for remote server enabled, and controllable?
What version of Windows are you running WIn 500 on? Is the firewall enabled?
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #51 (permalink)  
Old 10-24-2014, 12:14 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 1,138
Default

Yes, both boxes are checked, and I can control it with the WIN500client on the same computer. It's Windows 7 Pro 64, and Win500 is on the firewall exception with all network types checked off.

I am going to do full separate install on another computer for testing, crossing fingers eh!

Paul
Reply With Quote
  #52 (permalink)  
Old 10-24-2014, 12:52 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 1,138
Default

OK, got it working on my laptop, same settings as my PC that it wasn't working, go figure!

Strangely enough, I am getting 7 second delay on local WiFi to WiFi, but less than 2 seconds over 4G LTE.......works for me. Time to buy a key. :-)

Paul
Reply With Quote
  #53 (permalink)  
Old 10-24-2014, 6:27 PM
baybum's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Ellicott City
Posts: 962
Default Keystroke delay

Just to reiterate...this is a keystroke delay issue.

The APP is running for about 10 minutes. When you press a key (let's use WX), you see the scanner react immediately, but the APP takes about 10 seconds to switch to weather.
__________________
baybum
Reply With Quote
  #54 (permalink)  
Old 10-24-2014, 9:51 PM
Astrak's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Mesa, AZ
Posts: 1,538
Default

One of the reasons I miss WinMo. How about Windows Phone support..............please.
__________________
WWW.APSN.US
Reply With Quote
  #55 (permalink)  
Old 10-24-2014, 10:21 PM
tumegpc's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Location: North Central Florida
Posts: 645
Default APP and Pro-197 ?

Will this app work with a Pro-197 ?
__________________
SCANNERS: ~ TRX-1~ 536HP ~ 436HP ~Home Patrol 1~
SOFTWARE: ~ ProScan ~ Win500~
Reply With Quote
  #56 (permalink)  
Old 10-24-2014, 11:06 PM
joeuser's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2014
Location: North Central Kansas
Posts: 1,607
Default

Quote:
Originally Posted by tumegpc View Post
Will this app work with a Pro-197 ?
It works with Win500
__________________
HP-1E,BCD436HP(2),996XT,396XT(3),396T.BCT15X(5).BC250 &296D,780XLT(3).PSR600(2)&800(2).Pro-197(3),164(2),163,2006(2),2001,42,37,21A.TRX-100XLT.DX-440.CenterFire-MultiBand&Discone,ST2,Spider
Reply With Quote
  #57 (permalink)  
Old 10-25-2014, 9:11 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Location: Planet Earth
Posts: 1,892
Default

Wow.. so Siren is no longer needed! Congrats Don! I can finally do with a GRE product what I sent out to do with the new Uniden! Five ***** I will be buying a new GRE today from a guy with some stock left.
__________________
My Scanners: BCD396T, BC246T, BCT15 (2), BCT15X, BC346XT, BCD996T, BCD996XT (2), HP-1, HP1E, PSR-800, BC125AT, BC536HP, BC436HP
Reply With Quote
  #58 (permalink)  
Old 10-25-2014, 9:09 PM
smason's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2006
Location: Alberta Canada, Eh!
Posts: 946
Default

Quote:
Originally Posted by baybum View Post
Just to reiterate...this is a keystroke delay issue.

The APP is running for about 10 minutes. When you press a key (let's use WX), you see the scanner react immediately, but the APP takes about 10 seconds to switch to weather.
I wouldn't call it a keystroke delay, at least not the way I see it.
If I hit a key on the Android device, it sends the command to Win500 and the scanner switches to WX.
The keystroke made it without delay.
Several seconds later, the audio and display on the Android "catch up" and reflect the change to WX.

Do you have "compress audio" selected on Win500?
__________________
Lots of radios, not enough antennas...
Reply With Quote
  #59 (permalink)  
Old 10-26-2014, 12:19 AM
dhalbasch's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Apr 2004
Location: Antioch, California
Posts: 27
Default

I can not wait for this to come to an iPhone. My Company provides my phone so I'm stuck with what they buy. Waiting in the wings.

Dennis
Reply With Quote
  #60 (permalink)  
Old 10-26-2014, 3:55 PM
baybum's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Ellicott City
Posts: 962
Default

Quote:
Originally Posted by smason View Post
I wouldn't call it a keystroke delay, at least not the way I see it.
If I hit a key on the Android device, it sends the command to Win500 and the scanner switches to WX.
The keystroke made it without delay.
Several seconds later, the audio and display on the Android "catch up" and reflect the change to WX.

Do you have "compress audio" selected on Win500?
Compressed Audio is "greyed" out...but checked.
__________________
baybum
Reply With Quote
Reply

Tags
android, remote control, streaming, win500

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions