RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Streaming / Broadcasting / Audio Recording


Streaming / Broadcasting / Audio Recording - Interested in putting your scanner online for others to hear? Want to listen to other radios on the internet. This forum is here for you to discuss these topics related to streaming scanners online.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-22-2016, 7:52 AM
brizzotheizzo's Avatar
Member
   
Join Date: Aug 2016
Posts: 9
Default DarkIce/CPU problem?

So I have the following setup. Imgur

Raspberry pi #1 is streaming the scanner feed via DarkIce. And Raspberry pi#2 is feeding ADS-B data to flight aware.

Both units are apprx 15-20 feet from my router, and are giving excellent signals. However, when trying to feed the Pi connected to the scanner via WiFi, I was getting horrendous packet loss. 30-35% packet loss and disconnecting me from DarkIce, over and over. (This is why you now see a blue cable feeding the pi directly to my router in the photo above.) It solved the problem 100%

I tried several other Raspberry Pi's running this same program, and all of them had the same packet loss issues. The WiFi signal strength was always excellent, but packet loss was horrendous. Yet, the flight aware Pi sitting right next to the other pi has absolutely no problems feeding through WiFi.

This got me wondering.... Why the horrific packet loss only when feeding an audio stream/running dark ice?

The 2 things I thought about...

1. Could the high stream rate of an audio feed be causing high CPU usage and causing the wifi to struggle/have high packet loss?

2. I also considered EMF interference from the scanner, causing WiFi problems. I moved the Pi away from the scanner ( 10 ft. ). It made no difference. And , once again, the other Pi sits inches from the scanner with no WiFi issues.

For those saying it's a power issue, it's not. I have tried multiple known "healthy" power supplies/cables and it makes no difference.

Any thoughts?
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Tags
audio, dark ice, raspberry, wifi

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 1:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions