• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

396T scanning problem

Status
Not open for further replies.

AWiley

Member
Joined
Oct 2, 2003
Messages
52
Location
Charlottesville, VA
A friend of mine has a problem with his scanner. He wanted to just listen to the weather and hit the "wx" button on the scanner. Instead what happened was that the "public safety" bank started scanning as well as the two other banks that he has programmed into the scanner.

Here is what will happen, the scanner will scan the local 800 Mhz system, "Public Safety" and then a conventional bank. He has tried hitting the "wx" button again, and that didn't fix it. He also turned the scanner off and then on again. Again that didn't fix it. It sounds like he turned a bank on that he doesn't want on. He says that the scanner is scanning the same Public Safety bank as the one that is preprogrammed in when you get it.

What happened? Any suggestions? Ideas? Any help would be greatly appreciated.
 

chewie327

Member
Joined
May 10, 2006
Messages
35
Location
Latham NY
Try this: While scanning press Hold. Hold down the Func button while turning the knob. When you get to the one that says Public Safety Hit L/O. that should solve the problem. I'm not sure what caused it, but it sounds like a service search system got unlocked somehow.


Allan
Albany NY
 

bravo14

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 18, 2005
Messages
3,320
Location
#850Strong
It may sound like someone at the shop screwed up or someone had it before and took it back. If he still has the manual try to reset the scanner make sure your buddy backs up the radio if not he loses everything in it. It should go back to factory set.
 

Dubbin

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
4,465
Location
Findlay Ohio
What your buddy needed to do was press hold, then press the func button, then press the WX button to put it in weather mode. All he did by pressing the 2 is he opened up that system to scan.
 
Status
Not open for further replies.
Top