500 Not Hearing Conventional Objects Anymore

Status
Not open for further replies.

spanner

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 21, 2002
Messages
301
Location
Falls Church, Va
Okay.

For about a week now, I have not been able to hear anything on conventional objects.

Trunk works fine.

I did the latest firmware upgrades, hard reset everything, firmware again, reverted back to the prior firmware upgrade, and still nothing.

When scanning a group of conventional objects (VA State Police for instance), the display appears to be stopped on the first object, with no signal showing on the meter, but the display still says "Scanning".

Any thoughts?

Thanks in advance.

Carl
 

raisindot

Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
246
That's weird. First thing I think of is the squelch is too high or attenuation isn't on, so it may be getting "stuck" on something. Happens to me now and then. Or maybe something happened to "lock out" all of the conventional frequencies in your banks except for one?

Other thing you may try is downloading all your frequencies again to the scanner. When I updated to the new firmware I started getting "Heap Errors" that wouldn't let me activate any of the numerical or function buttons. So I basically just did a complete reboot of the scanner, downloaded my last saved Win500 file and it worked fine again.

Jeff
 

tgbrengel

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 18, 2008
Messages
35
I had the same problem. It got worse and I wasn't able to receive digital that well either. I had my radio for just over a year and sent it in for repairs. The RX module was bad and GRE repaired it.
 

spanner

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 21, 2002
Messages
301
Location
Falls Church, Va
I had the same problem. It got worse and I wasn't able to receive digital that well either. I had my radio for just over a year and sent it in for repairs. The RX module was bad and GRE repaired it.
Tech at GRE seems to think the same thing, he passed it to "hardware support" last week (Thursday), but I have not heard from them.

Will give them till tomorrow, then submit the ticket again.

Just for S$%ts and giggles, what did it cost you for the repair?

Carl
 

tgbrengel

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 18, 2008
Messages
35
I don't recall exactly how much the repair was but, I'm guessing it was $100 or less. The repair time wasn't too bad and the scanner has worked great since. I wish I knew what caused the problem. GRE said that the modules can go bad but, wasn't able to say how I could prevent it or what exactly went wrong with the part.
 

radioscan

Radio Sensei
Database Admin
Joined
Aug 15, 2001
Messages
2,071
Location
Butler County, Ohio
Mine is going through this as well. I sent it off to them in January
and they found a broken wire from the board to antenna jack.
They repaired that and only charged me $20. A few weeks ago,
it was doing it again, it would pick up the local TRSs, but nada on
conventional, wouldn't even pick up the close by NOAA NWS.

I re-opened the ticket and sent it off again Tuesday, they should get
it today. Raj, Alex and the gang have been great about it. GRE service is easy and great to deal with.
 

puzzleriddle

Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
2,293
Location
bham, Bama
Okay.

For about a week now, I have not been able to hear anything on conventional objects.

Trunk works fine.

I did the latest firmware upgrades, hard reset everything, firmware again, reverted back to the prior firmware upgrade, and still nothing.

When scanning a group of conventional objects (VA State Police for instance), the display appears to be stopped on the first object, with no signal showing on the meter, but the display still says "Scanning".

Any thoughts?

Thanks in advance.

Carl
Just an idea make sure the frequencies are indeed assigned to a scanlist & they are enabled:)
 

spanner

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 21, 2002
Messages
301
Location
Falls Church, Va
Double checked all the scan lists.

Still no word from GRE support on when to send it. They must be busy!

Carl
 

spanner

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 21, 2002
Messages
301
Location
Falls Church, Va
UPDATE:

Repairs complete.

RF board went bad.

Not a bad turn around. Sent last Friday, and they sent me a tracking number for return shipping today!

Cannot wait to get it back. Using my 96, and missing 20 banks of systems!

Carl
 

spanner

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 21, 2002
Messages
301
Location
Falls Church, Va
Radio arrived back home yesterday.

Hearing all the simplex and trunks again!!

RF board was bad.

Have to say, GRE was real good about the service!

Carl
 
Status
Not open for further replies.
Top