996p2 freescan question

Status
Not open for further replies.

ryradio

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 28, 2011
Messages
88
Im using a new 996p2 with freescan and the rr subscription. I was able to import my counties P25 system from RR.

Is the import plug and play or do I have to manually configure any settings in my new system/groups besides assigning keys to them?
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,036
Location
NW Tenn
If you import from RR database you should not have to make changes I did not make any changes.
 

ryradio

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 28, 2011
Messages
88
Another question I have....

with freescan the alpha tags are in the "display" column.... however sometimes when a channel pops up on the scanner I am getting an ID number displayed on the scanner....

First row would be the P25 site as I named it
second shows ID: then the number

how do I toggle this so I see an alpha tag instead?
 

W8RMH

Feed Provider Since 2012
Joined
Jan 4, 2009
Messages
8,105
Location
Grove City, Ohio (A Bearcat not a Buckeye)
In "Scan Mode" the scanner will only stop on TGs you have programmed.

If you are in "Search Mode" it will display what you have programmed and all other TGs on the system, which is probably the ID: XXXXX you are seeing.
 

marksmith

Member
Joined
Jun 20, 2007
Messages
4,158
Location
Anne Arundel County, MD
This is correct. You are in search mode and those items coming up with just an ID number are talkgroups that you do not have programmed.

Mark
536/436/HP1/HP2/996XT/996P2/396XT/325P2/PSR800
 

ryradio

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 28, 2011
Messages
88
thank you.... I was unclear about the difference of scan/search... now that makes sense to me. I will test today.
 
Status
Not open for further replies.
Top