• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

996t Software

Status
Not open for further replies.

mpdonala

Member
Joined
Jun 25, 2004
Messages
88
Location
Colorado Springs
After building a new database for a local system I downloaded the system into the scanner and nothing. After some work I found that I had made one mistakes 1.) I put in HEX instaed of DEC and 2.) I change dthe P25 threshold limit to 5. After that I try to download and I get an error @ 49% download it says scanner write error, write process terminated. Anyone else have this problem, if so share your remedy. Thanks Mark
 

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,287
Location
Arlington, TX
(He confirmed by PM that it has fewer than 250 channels.)

Mark: You might attach the USD file for the system that is being loaded when you get the error. Could be something easily diagnosed by looking at the file.
 

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,287
Location
Arlington, TX
You have a site (In site 12's slot) with invalid entries (it has no settings put in). Delete that site and it will transfer fine.
 

WB6AJE

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
19
Location
Orange, ca.
I am writting software for the 996T after I get it next week, but need to know how you select a channel. On the 796D, (ex: ch100= LA fire 460.125) you press 100, then HOLD. How do you do that on the 996T?

Thanks
John B
Remscan Products
 

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,287
Location
Arlington, TX
Question / Answer should really have been its own thread, as it has nothing to do with the thread title. But, the thread was dead, anyway...

The complete PC control specification is available from Uniden's web site in the BCD996T Download area.
 

wm8s

Member
Joined
Oct 30, 2004
Messages
738
Location
Houston, TX
UPMan said:
Question / Answer should really have been its own thread, as it has nothing to do with the thread title.
Question ("I am writting software for the 996T...") <> thread title ("996t Software") ?
 
Status
Not open for further replies.
Top