ARC500 T-Tables bug?

Status
Not open for further replies.

jfhtm350

Member
Joined
Dec 25, 2010
Messages
1,100
Location
New Market TN
When i try to edit the t-tables for a p25 trunking system in arc500, it will not let me type or paste in the correct frequency. Instead it puts in another frequency when you press enter.

Im trying to put the default t-table in for P25auto or P25manual. I know it is supposed to automatically program the t-tables in in automode but ive had problems with it not. Either one does the same. Even does it with a MOT 800/900 system. Under the base frequency column I am trying to put in line0 851.00625 and then it rounds it off to 851.000000 when i press enter. In line1 I am trying to put 762.00625 then it makes it 521.00000 when I press enter. The same thing happens when i paste the frequency in. Even when I have it set to custom. It simply will not let me put in the right frequency. This has to be a bug in the program.

Does anyone elses ARC500 do this?
Does Win500 or any other scanner programming software have this same problem?

See for yourself. Take a blank arc500 file and try to get those frequencies to stay in the base column under edit t-tables and let me know who can and what software you are using. I would like to see if any other scanner programming software does that or not.
 

RomeRon

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 17, 2010
Messages
394
Location
Rome Ga.
When i try to edit the t-tables for a p25 trunking system in arc500, it will not let me type or paste in the correct frequency. Instead it puts in another frequency when you press enter.

Im trying to put the default t-table in for P25auto or P25manual. I know it is supposed to automatically program the t-tables in in automode but ive had problems with it not. Either one does the same. Even does it with a MOT 800/900 system. Under the base frequency column I am trying to put in line0 851.00625 and then it rounds it off to 851.000000 when i press enter. In line1 I am trying to put 762.00625 then it makes it 521.00000 when I press enter. The same thing happens when i paste the frequency in. Even when I have it set to custom. It simply will not let me put in the right frequency. This has to be a bug in the program.

Does anyone elses ARC500 do this?
Does Win500 or any other scanner programming software have this same problem?

See for yourself. Take a blank arc500 file and try to get those frequencies to stay in the base column under edit t-tables and let me know who can and what software you are using. I would like to see if any other scanner programming software does that or not.

Here it is in WIN500
 

Attachments

fmon

Silent Key Jan. 14, 2012
Joined
May 11, 2002
Messages
7,736
Location
Eclipse, Virginia
Yup, 512.00000 is true for 762.06250. It'll receive from scanner correctly. Another reason to use Win500.
 

RomeRon

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 17, 2010
Messages
394
Location
Rome Ga.
Edited to add this picture is from ARC500

Click View, Standard, then check the frequencies, the 5 is added, I then clicked View, Expert and checked the freqs and the 5 is there, haven't tryed to load and download them from scanner to see if it works, yet.
.
 

Attachments

Last edited:

RomeRon

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 17, 2010
Messages
394
Location
Rome Ga.
When i try to edit the t-tables for a p25 trunking system in arc500, it will not let me type or paste in the correct frequency. Instead it puts in another frequency when you press enter.

Im trying to put the default t-table in for P25auto or P25manual. I know it is supposed to automatically program the t-tables in in automode but ive had problems with it not. Either one does the same. Even does it with a MOT 800/900 system. Under the base frequency column I am trying to put in line0 851.00625 and then it rounds it off to 851.000000 when i press enter. In line1 I am trying to put 762.00625 then it makes it 521.00000 when I press enter. The same thing happens when i paste the frequency in. Even when I have it set to custom. It simply will not let me put in the right frequency. This has to be a bug in the program.

Does anyone elses ARC500 do this?
Does Win500 or any other scanner programming software have this same problem?

See for yourself. Take a blank arc500 file and try to get those frequencies to stay in the base column under edit t-tables and let me know who can and what software you are using. I would like to see if any other scanner programming software does that or not.
I got your question all screwed up, I see what you are saying now, I copied the 762.00625 and pasted it in ARC500 and hit enter and it came back 512.000000.
 

jfhtm350

Member
Joined
Dec 25, 2010
Messages
1,100
Location
New Market TN
I got your question all screwed up, I see what you are saying now, I copied the 762.00625 and pasted it in ARC500 and hit enter and it came back 512.000000.
Yes its in the edit t-tables section of the trunking system objects in arc500. Dont know where it is in other software but im sure its there. Not the system frequencies but the t-tables (trunkings tables) in the base or base frequency column.

How could butel miss something as simple as that?
They want how much to buy this program?
Wonder what other kind of problems it has? Im sure it was at least part of the problem with my PFPS system programming.

I think i might download Win500 and check that out.
 

blangell

Member
Joined
Aug 7, 2005
Messages
249
Location
Somersworth, NH
Gents could the fact that the 2 frequencies you are working with are not even in the frequency range of the radio be causing the problem?

from the Easier to Read Pro-106/197/PSR 500/600 Digital Scanner Manual

Service Search Group Charts (*=Canada Bandplan)
Public Safety Groups
Group Band Frequencies Step (kHz) Mode
0 Public Safety
33.420-33.980
37.020-37.420
39.020-39.980
42.020-42.940
44.620-46.500 10
FM
(Fixed)
1 Public Safety
151.820-151.940
153.770-154.950
155.010-156.210
158.730-159.210
166.250, 170.150 7.5 (*5) FM
(Fixed)
2 Public Safety
453.0375-453.9625
458.0375-458.9625
460.0125-460.6375
462.550-462.725
465.0125-465.6375
467.5625-467.7125 6.25 (*12.5)
FM
(Fixed)
3 Trunked Public Safety
764-766.996875
769-775.996875
794-796.996875 3.125
FM
(Fixed)
4 Trunked Public Safety
851.0125-860.9875
866.025-868.9875 12.5 FM
(Fixed)

Aircraft Groups
Group Band Frequencies Step (kHz) Mode (default)
0 Navigation 108-118 8.33 AM
1 Civilian Air 118-137 8.33 AM
2 Military, Government
138-143.9875 (143.985)
148-150.7875 (150.785) 12.5 (*5) AM
FM
3 Commercial/Military Air
Military Trunked
225-380
380-400 25
12.5 AM
FM

Amateur Groups
Group Band Frequencies Step (kHz) Mode (default)
0 10m 28-29.700 5 AM
1 6m 50-54 5 FM
2 2m 144-148 5 FM
3 1.25m 222-225 5 FM
4 70cm 420-450 5 (*12.5) FM
5 33cm 902-928 12.5 FM
6 23cm 1240-1300 6.25 FM
 

fmon

Silent Key Jan. 14, 2012
Joined
May 11, 2002
Messages
7,736
Location
Eclipse, Virginia
3 Trunked Public Safety
764-766.996875
769-775.996875
794-796.996875 3.125
We are working with base freq of Trunking Tables Brian. Those are actual freq ranges for controls and voice.
 

jfhtm350

Member
Joined
Dec 25, 2010
Messages
1,100
Location
New Market TN
Yes thats correct. We are working on base frequency of the t-tables and those are default values for a P25 700mhz t-table.
But yes you are right the frequency coverage of the scanner does not cover 762.00625.
 
Status
Not open for further replies.
Top