• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.

Baofeng / B-Tech UV-5001 transmit problem

Status
Not open for further replies.

schriber

Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
28
I'm having a serial problem with the UV-5001 mobile transceiver that has me stumped. I'm on my third radio with the same basic problem... often and usually randomly, there is no modulation when transmitting, only a carrier. Sometimes the transmission starts off with modulation and then goes quiet. On the first two radios it was very random but on the third radio I received recently it happens something like 75% on high power not at all on low power.

I've checked the SWR and it's good. Voltage at the radio also seems to be well within specs. I'm not sure what to check beyond that. I really can't find a way that it's installation related but three radios in a row with a similar issue?

I'd love to hear thoughts on this!

Thanks!
 
Status
Not open for further replies.
Top