Bc 346xt

Status
Not open for further replies.

wonabet

Member
Joined
Sep 6, 2009
Messages
80
Location
Fort Myers, FL.
I listen to my scanner every time i am in my pickup. Apparently while driving i went to put on the backlight and must have hit a wrong key. I have been pulling my hair out trying to locate the problem and now admit defeat. My screen looks the same as always however it will not scan or go through the groups. I have downloaded a manual and am now going through it. Any tips would be greatly appreciated.

Thanks Joe, KK4AHB
 

SCPD

QRT
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
The light button is also the keylock button. Maybe you hit the buttons just right to turn it on? Do you see a key emblem on your screen?
 

Rt169Radio

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 24, 2011
Messages
2,790
Location
CT
It sounds like the scanner is locked out,you can tell if it is locked out by a key icon somewhere in the screen.
 

wonabet

Member
Joined
Sep 6, 2009
Messages
80
Location
Fort Myers, FL.
Thanks for the replies, that would have been too good to be true. No icon of key showing. I used function, on-off and see the key and then reversed that. I will scan the manual and see what other possibilities there are. I'm keeping repair as a last ditch effort. Thanks again
 

Rt169Radio

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 24, 2011
Messages
2,790
Location
CT
If the system or group quick keys are not disabled,you might have deleted the systems or groups.
 
Last edited:

SCPD

QRT
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
I made that mistake ONCE. After you hit proram system. Go down to edit site hit enter than go down til you get to set lockout and hit enter. Make sure you hit UNLOCK.

Mark
 

wonabet

Member
Joined
Sep 6, 2009
Messages
80
Location
Fort Myers, FL.
Thanks for all the replys. I believe my problem is that because of rebanding now being complete in Fort Myers Fl. i have to reprogram. I came to this conclusion because i turned on my base unit at home, it's a Radio Shack PRO-2055 and all programming is also not working on that unit. Too much of a coincidence. I looked through RR and see a notice of updating on rebanding on Oct.7. Seems to be close to the date my equiptment stop working.
 

McP

Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
115
Location
Palm Beach, Florida
That's probably it as they just did their rebanding. Did you try another agency in the meantime until you get the rebanding updated?

Here is the thread on the rebanding in Lee County with good info.

http://forums.radioreference.com/florida-radio-discussion-forum/223212-lee-county-fl-has-rebanded-week.html

Thanks for all the replys. I believe my problem is that because of rebanding now being complete in Fort Myers Fl. i have to reprogram. I came to this conclusion because i turned on my base unit at home, it's a Radio Shack PRO-2055 and all programming is also not working on that unit. Too much of a coincidence. I looked through RR and see a notice of updating on rebanding on Oct.7. Seems to be close to the date my equiptment stop working.
 
Last edited:

wonabet

Member
Joined
Sep 6, 2009
Messages
80
Location
Fort Myers, FL.
I'm working on it at the moment. It's been so long that i have used Free Scan that it's slowly coming back to me. I have updated the firmware and am receiving signals, just not all the one's i want. Thanks very much for the link.
 
Status
Not open for further replies.
Top