• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

BC 780XLT Question

Status
Not open for further replies.

Chipster

Member
Joined
Oct 25, 2004
Messages
36
Location
New Castle, Indiana
I have Indianapolis MECA II programmed and I have it set for trunking. Why is it that I can go to most any frequency in manual mode and hear traffic? When I am in scan mode, I don’t hear any of it. I don’t understand that. Do I have something programmed wrong or what? Seems like if I can hear it in manual mode, I should be bale to get it in scan mode. And yes, that bank is turned on.

Chipster
N9QKG
 

mcema699

Member
Joined
Mar 11, 2005
Messages
258
Step 7 at top of page 38... Hold down trunk for 2 seconds after entering frequency. As you go through the channels if you don't see an M to the extreme left of the display, you left out this important step. I'd guess that's your problem. You'll have to enter all again. Easier if you use Control channel only function.
 

mcema699

Member
Joined
Mar 11, 2005
Messages
258
Small change..You won't have to enter all again. Just go freq by freq and hold the trunk button for 2 seconds on each one and/or push till you get the M to show.. follow the directions on pages 37-38
 

Chipster

Member
Joined
Oct 25, 2004
Messages
36
Location
New Castle, Indiana
I checked all those frequencies and they already have the M in the left side like the book says. It was also programmed with Pozilla’s WinScan 780.

You mentioned control channel only function. Is that programmable with the software? If I run it in control hcannel trunking only, the would eliminate the need to have the individual ID's programmed right?
 

Chipster

Member
Joined
Oct 25, 2004
Messages
36
Location
New Castle, Indiana
I also noticed I pick up more if I turn the trunk function off. I am thinking this the control channel scanning you menitoned? WHen it stops on the data channel, that is very annoying.
 

mcema699

Member
Joined
Mar 11, 2005
Messages
258
I forgot about this thread. I hope you got your scanner working by now?
 
Status
Not open for further replies.
Top