EDACS and XT Models

Status
Not open for further replies.

Markscan

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 9, 2004
Messages
527
Location
New Jersey
I have just noticed a strange quirk.I have the same system programmed into a 996T, a 396XT, and an HP1.
They all follow the system perfectly. But on the XT and the HP1, there is a sound right before the voice comes through, it sounds like the "motorboat" sound on a digital system. The 996T does not do this. I used Freescan to program the T and XT, and can't find anything different. It only seems to happen when the console at police HQ transmits. The mobiles and portables do not do it. Its nort really a problem, but it has me stumped. The system in question is the Verona New Jersey EDACS narrow. Anyone else notice this on any other systems?
 

XTS3000

Member
Joined
Nov 4, 2005
Messages
1,076
Deleted, misread and did not realize it was edacs system
 
Last edited:

davidmc36

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 14, 2004
Messages
1,847
Location
South East Ontario
I get that 90 percent of the tranmissions (mobile, portable) on here.

Happens on 296, 996t, 396xt, psr600. The sound reminds me of the "braaaamp" horn that fire trucks will use to wake up the brain dead to get through and intersection.
 

Markscan

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 9, 2004
Messages
527
Location
New Jersey
It only happens when our PD transmits from position 1 on the console. Position 2 doesn't do it. Still weird that the 996T doesn't recieve it, and the XT and HP1 do.
 
Status
Not open for further replies.
Top