Firmware update

Status
Not open for further replies.

jrl44430

Member
Joined
Nov 2, 2002
Messages
140
I am still not able to update the firmware in the 996P2. Is it because I am using Vista?
 

ka3jjz

Wiki Admin Emeritus
Joined
Jul 22, 2002
Messages
22,855
Location
Bowie, Md.
Are you using the front port? If the 996P2 is like the other 996 models, firmware updates MUST be done using the front, not the back, port

PLEASE give more information when asking questions like this. It's much too vague. Error messages are a big first step. Otherwise we're all shooting in the dark...Mike
 

jrl44430

Member
Joined
Nov 2, 2002
Messages
140
I asked before and UPMan said it could be a firewall issue. I have updated the 396 and 996XT with no issues. Here is the error I get when trying to run the updater. Internet access failed the remote sever returned an error 227 entering passive mode (69,15,51,147,8,122). This is for the DMR update for the 996P2.
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,481
Location
NW Tenn
I had to reboot my windows 10 pro pc before it would let me update both of my 996p2's
 

captncarp

Member
Joined
Jul 25, 2005
Messages
372
Location
North River, NY. USA
Firmware Update

I see nothing has changed. I will not buy another Uniden until I get a electronic engineering and a computer engineering degree so I can get there updates installed and to work. My course in the USN electronics school was enough to handle 50 receive radios but not a Uniden which we didn't have any of......I wonder why?
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,481
Location
NW Tenn
Well I guess you will not buy a Whistler either. My Unidens connect better than my Whistlers (you have to wait 30 to 60 seconds) for the Whistler USB port to see the scanner.
 

eaf1956

Member
Feed Provider
Joined
May 11, 2007
Messages
3,004
Location
Evansville, IN
I see nothing has changed. I will not buy another Uniden until I get a electronic engineering and a computer engineering degree so I can get there updates installed and to work. My course in the USN electronics school was enough to handle 50 receive radios but not a Uniden which we didn't have any of......I wonder why?
Odd as it has never been a problem for me.
 

captncarp

Member
Joined
Jul 25, 2005
Messages
372
Location
North River, NY. USA
Firmware updates

Well I guess you will not buy a Whistler either. My Unidens connect better than my Whistlers (you have to wait 30 to 60 seconds) for the Whistler USB port to see the scanner.
I have updated a lot of GRE and Whistler scanners easily and quickly.
The latest was a TRX-1 and 2 with the NXDN update. Smooth and fast enough for me.
 

jrl44430

Member
Joined
Nov 2, 2002
Messages
140
Thanks for everyone who tried to help. I finally got it to load with my wife's computer.
 

UPMan

In Memoriam
Uniden Representative
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,296
Location
Arlington, TX
So it is something about the antivirus or firewall setup on your computer blocking ftp access.
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,481
Location
NW Tenn
capt I own over $7000.00 in GRE built RS 18 668 Whistler trx-1 and trx-2 uniden 785D 996P2's 536's and 436 plus my other gre built RS p25 scanners I am not a fan boy of brands just a fan of scanners. I know the plus and minus of each scanner I own and accept each for those reasons listed.
 

W4ELL

Member
Feed Provider
Joined
Feb 11, 2005
Messages
621
Location
Maryville, Tennessee
FYI, for others who might have this issue.

I just ran into the issue at work and Kaspersky Endpoint Security was the culprit. I temporarily disabled it long enough to update successfully. Don't forget to re-enable after your updates though!
 

UPMan

In Memoriam
Uniden Representative
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,296
Location
Arlington, TX
According to a Google result:
In Kaspersky, disable monitoring on port 21 in "General Settings - > Monitoring"
 

fxdscon

°¯\_(ツ)_/¯°
Premium Subscriber
Joined
Jan 15, 2007
Messages
4,611
I see nothing has changed. I will not buy another Uniden until I get a electronic engineering and a computer engineering degree so I can get there updates installed and to work. My course in the USN electronics school was enough to handle 50 receive radios but not a Uniden which we didn't have any of......I wonder why?
Never had a problem with many Uniden firmware updates, easy enough just by following directions.
 

jrl44430

Member
Joined
Nov 2, 2002
Messages
140
I finally found what was blocking the updater file on my computer. If was McAfee proxy service. I used MSConfig to find the start up services and turned things off until the file would load.
 
Status
Not open for further replies.
Top