BCD396T: flash-rom test error now says rom error after updating

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 29, 2014
Messages
4
Location
huntsville
i need help please my brother is mad he wanted me to update the bcd396t i did everything right an it was updating 1/3 at the end of first on it said flash-test rom error using the esn-loader please help
 
Joined
Mar 29, 2014
Messages
4
Location
huntsville
ok i will try i uninstalled the software an re-installed it an if does not work i guess call uniden see what to do next you cut the scanner in an say rom error now after the update flash-rom test error even tried to reset to factory settings by using hold/2/9 power
 

N0UDG

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 1, 2011
Messages
850
There is an area in the ROM that is not user accessible that checks for good Firmware before proceeding with the loading of the Firmware data. Therefore, if you follow n4yek good suggestions the scanner should come up in the state needed to update the Firmware, but as n4yek said you must follow the instructions EXACTLY, Do Not Skip any Steps.

Unless the radio has a physical problem (which you cannot cause AFAIK by trying to do a Firmware update) it is not suppose to be possible to "Brick" the radio by making a mistake in updating the Firmware.
 

smithken

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
194
Location
Michigan
What version firmware was on the scanner before you tried to update it and what version are you trying to update to? It sounds like you might be trying to load the wrong firmware.
 

Ronaldski

MI DB Admin
Database Admin
Joined
Aug 23, 2005
Messages
2,217
Location
Bay City MI

bwhite

Member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
1,376
Location
Balto/Carroll, MD
Some of this firmware requires you to update in steps, you cannot take too big of a jump to the latest version. I do recall a post from about 6 months ago where the firmware update did not properly identify the too old version on the radio and tried the update anyway. I think similar results to this occurred.
 
Joined
Mar 29, 2014
Messages
4
Location
huntsville
Some of this firmware requires you to update in steps, you cannot take too big of a jump to the latest version. I do recall a post from about 6 months ago where the firmware update did not properly identify the too old version on the radio and tried the update anyway. I think similar results to this occurred.
i went with the update from uniden
 
Status
Not open for further replies.
Top