Yaesu: FT2D Firmware update

VNR5338

Member
Joined
Nov 24, 2004
Messages
29
After connecting the radio and following the step/by/step instructions, after pressing Next I get the message:: ""Power is not turned on or cable is disconnected. Please check it. (H'00, H'A0) Anyone ever get this type of error message ?
Drivers are installed correctly. Everything is connected to AC power, I am using the supplied USB cable which came with the radio.
 

n9upc

Member
Joined
Jan 18, 2003
Messages
231
Location
Land of mixed mode digital comms
After connecting the radio and following the step/by/step instructions, after pressing Next I get the message:: ""Power is not turned on or cable is disconnected. Please check it. (H'00, H'A0) Anyone ever get this type of error message ?
Drivers are installed correctly. Everything is connected to AC power, I am using the supplied USB cable which came with the radio.
Usually when this happens it is because of the radio and USB not seeing each other. Make sure to follow the directions and we did a step by step video on our YouTube channel Yaesu USA Official.
 

ko6jw_2

Member
Premium Subscriber
Joined
May 18, 2008
Messages
1,223
Location
Santa Ynez, CA
Download and follow all instructions to the letter. There are some steps regarding turning the radio on and off which seem meaningless, but they need to followed. The switch position is critical. It's right under the USB connection and has three positions. Very hard to see and operate. Not really user friendly. This is a multistep process and it won't work unless you follow the instructions.

I updated mine a long time ago, but just did one for a friend. He was unable to connect to Wires-X because he did not have the latest firmware.
 

vagrant

ker-muhj-uhn
Joined
Nov 19, 2005
Messages
2,205
Location
California
I do not recall ever having that error, and I have owned/own the FT1/2/3, FTM400 as well as Yaesu repeaters. Please follow up if you resolve it or not, so that others who may find this thread have some insight.

There are hoops to jump through and the video for it posted by John Kruk is helpful. It is my understanding that the overall specific steps in the update procedure are to ensure one does not 'brick' the radio during the update. I don't want to send in a radio for a 'brick' fix and I'm sure they do not want it to occur either. N9UPC is up-to-speed and I would follow his input.
 

VNR5338

Member
Joined
Nov 24, 2004
Messages
29
I do not recall ever having that error, and I have owned/own the FT1/2/3, FTM400 as well as Yaesu repeaters. Please follow up if you resolve it or not, so that others who may find this thread have some insight.

There are hoops to jump through and the video for it posted by John Kruk is helpful. It is my understanding that the overall specific steps in the update procedure are to ensure one does not 'brick' the radio during the update. I don't want to send in a radio for a 'brick' fix and I'm sure they do not want it to occur either. N9UPC is up-to-speed and I would follow his input.
Yep. Im following Johns instructions to the letter. Tried two pc's and still the same error message. Maybe I've got a bad USB data cable or possibly an issue with the radio itself. Thank You
 
Top