Help from Morgan al

Status
Not open for further replies.

medic9351301

Member
Joined
Aug 16, 2002
Messages
1,277
Location
BIRMINGHAM , AL
Hypothetical question here.
If a talkgroup is encrypted and they want to unencrypt.
How would that work?
Is it controlled by the radio or the system controller.
Would they just just change the talkgroup to unencrypted via the site controller?
I have googled this and cannot find a answer.
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Premium Subscriber
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,894
Location
Indianapolis, IN
Depends on how the encrypting is set up. Strapped for full time would need system level changes. On per use basis the end users can select secure or not.

Sent from my LG-K330 using Tapatalk
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Premium Subscriber
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,894
Location
Indianapolis, IN
On one system I use we have 4 assigned tgs. One is always clear one full time encrypted other two are user selectable encryption.

Sent from my LG-K330 using Tapatalk
 

medic9351301

Member
Joined
Aug 16, 2002
Messages
1,277
Location
BIRMINGHAM , AL
Without giving any system into. Encryption is used 100 percent .
So if I understand if they were to unencrypted.
It would have to be done at the system/site control
On the actual talkgroup. If I remember correctly the radios do not have a encryption on or off switch .
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Premium Subscriber
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,894
Location
Indianapolis, IN
Correct if a tg is set for full time encryption end users can not change it to clear. It would have to be done at the system admin level and then all radios reprogrammed for the change.

Sent from my LG-K330 using Tapatalk
 

medic9351301

Member
Joined
Aug 16, 2002
Messages
1,277
Location
BIRMINGHAM , AL
Let me rephrase that.
It's encrypted you can hear dispatchers but not officers
Thanks for your help .

the radios are apx 6000

I see that you have apx600xe.
Where is the secure/clear switch located .
I have seen and played around with one but did not see it.
Is it a actual switch or a programmed menu driven function
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Premium Subscriber
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,894
Location
Indianapolis, IN
Mine is set for the side button 2. It can be set for button 1 button 2 or the orange key

Sent from my LG-K330 using Tapatalk
 
Status
Not open for further replies.
Top