How do I lock/unlock banks on a 796D?

Status
Not open for further replies.

Anderegg

Enter text in this field
Premium Subscriber
Joined
Mar 7, 2010
Messages
2,203
Location
San Diego
Is there a way to lock and unlock banks on a BC-796D other than waiting for 20-30 minutes for the BANK list to actually show? I have been trying for the last 15 minutes to unlock several banks by pressing TRUNK then SCAN.........I am attempting to press the bank numbers before the scanner picks up a transmission thereby selecting scan list instead of bank! I tried the MENU, but can't find anything. I even unplugged my antenna so that it will not receive and go to list, but the damn scanner still picks up transmissions immediately.

Grrrrrrr.....is there an easy way to do this? I am about to smash this scanner.

At least my 780XLT's have a SELECT button to toggle between BANK and SCAN LIST.

Paul Anderegg

CitibeatNews.com - Breaking News Footage Video for Local TV Station Newscasts and TV Network News Broadcasts - Citibeat News Service
 
Last edited:

JoeyC

Senior Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,503
Location
San Diego, CA
Just push the ( . ) and you will cycle between bank and list mode. When the unit is in bank mode, pressing the number keys will activate/deactivate banks, otherwise, in list mode, you will activate/deactivate lists within the active (at the time) bank.
 

JoeyC

Senior Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,503
Location
San Diego, CA
Yeah at one time I struggled with the same issue. I've learned a few tricks to help tame these beasts over the years. I love my 796D. Of all the digital scanners I have, it has the best audio overall.
 

DJ88

Member
Joined
Jun 26, 2003
Messages
2,073
Location
Brick Twp., New Jersey
Yeah at one time I struggled with the same issue. I've learned a few tricks to help tame these beasts over the years. I love my 796D. Of all the digital scanners I have, it has the best audio overall.
I have a 785D and the audio on it puts my 996T and 15X to shame. The audio on my 898T, when I had it, outdid them all. It was as smooth as silk.
 

SCPD

QRT
Joined
Feb 24, 2001
Messages
0
Location
Virginia
Grrrrrrr.....is there an easy way to do this? I am about to smash this scanner.

At least my 780XLT's have a SELECT button to toggle between BANK and SCAN LIST.
http://www.citibeatnews.com
That's why I won't buy one of the newer Unidens.

The 780 was a great scanner .. I still have 2 of them. They were one of the last really good scanners that Uniden produced.
 

UPMan

In Memoriam
Uniden Representative
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,296
Location
Arlington, TX
At least my 780XLT's have a SELECT button to toggle between BANK and SCAN LIST.
That's why I won't buy one of the newer Unidens.
The DMA scanners let you easily independently turn on/off systems (sites) using system quick keys (just press # or .##) and scan lists (channel groups), using F+#.
 

Skypilot007

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 26, 2005
Messages
2,276
Location
Medford, NJ
Yep..I have 2 780's, 2 796D's and 2 996XT's and the older scanners have much better audio. Seems with every scanner uniden releases the audio gets worse. The home patrol is just pathetic.

You can improve the audio vastly on the new scanners by filtering and amplification if using an external speaker.
 

JoeyC

Senior Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,503
Location
San Diego, CA
That's why I won't buy one of the newer Unidens.
The DMA scanners are very easy to turn on/off systems/sites as UPMAN said, and the 785 and 796 have a SELECT button in the way of the ( . ) key that does exactly the same thing. :confused:
 

svtyone

Member
Joined
Oct 31, 2010
Messages
44
Location
el cajon
how do you know what bank your looking at? i am not new to scanning but am used to radio shack pro-96/97 controls and this double bank thing is messing with me lol. i have a uniden 396xt that is great. its a little quieter but gets the job done. but im also 26 with fresh ears sooooo lol. anyways just curious on how to tel what banks your controlling channel/id on the 796d
 

JoeyC

Senior Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,503
Location
San Diego, CA
how do you know what bank your looking at? i am not new to scanning but am used to radio shack pro-96/97 controls and this double bank thing is messing with me lol. i have a uniden 396xt that is great. its a little quieter but gets the job done. but im also 26 with fresh ears sooooo lol. anyways just curious on how to tel what banks your controlling channel/id on the 796d
Answered in the 2nd post in this thread.
 
Status
Not open for further replies.
Top