how to Run op25 multiple times

Status
Not open for further replies.

agalipe1

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
52
Location
Poestenkill
Hi guys, I need help I have op25 working fine on Ubuntu 18.04 Desktop I have two dongles setup would like to run two instances of op25 can I run from the same directory or due I have to install op25 into another directory and run in two terminals

here is the command I use for first dongle
./rx.py --args 'rtl' -N 'LNA:47' -S 2400000 -o 25000 -q -1 -T trunkmultipleNAC.tsv -V -U -v2 2> stderr.2

how would I prepare and run the second dongle? as you can see i'm lost and new to all this

thank you for your help
 

boatbod

Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
2,755
Location
Talbot Co, MD
Hi guys, I need help I have op25 working fine on Ubuntu 18.04 Desktop I have two dongles setup would like to run two instances of op25 can I run from the same directory or due I have to install op25 into another directory and run in two terminals

here is the command I use for first dongle
./rx.py --args 'rtl' -N 'LNA:47' -S 2400000 -o 25000 -q -1 -T trunkmultipleNAC.tsv -V -U -v2 2> stderr.2

how would I prepare and run the second dongle? as you can see i'm lost and new to all this

thank you for your help
It's simple enough; just make sure the udp ports and log files don't conflict and that each instance is told which rtl dongle and trunk.tsv file to use.
./rx.py --args 'rtl=0' -N 'LNA:47' -S 2400000 -o 25000 -q -1 -T trunkmultipleNAC.tsv -V -u 23456 -U -v 2 2> stderr-instance-0.2
./rx.py --args 'rtl=1' -N 'LNA:47' -S 2400000 -o 25000 -q -1 -T someOtherTrunk.tsv -V -u 23458 -U -v 2 2> stderr-instance-1.2
 

agalipe1

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
52
Location
Poestenkill
yes it's working with both I had to change the -u 23458 to -u 23459 and no problems thank you for the help and hard work you do for us
boatbod
 

foxtail

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
271
Location
Niagara Region Canada
I've tried to follow the example above but second screen keeps going back to the prompt. Here is my line I'm trying:
.rx.py --args "rtl=0" -N lna:45 -f 711.11875e6 -S 180000 -q -2 -w -2 -U 2>stderr.2 Works
.rx.py --args "rtl=1" -N lna:45 -f 410.31250e6 -S 180000 -q -2 -w -2 -U 2>stderr.2.1 Back to prompt. Not sure what I change to run both. Boatbod?? Probably something simple....Thanks.
 

boatbod

Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
2,755
Location
Talbot Co, MD
I've tried to follow the example above but second screen keeps going back to the prompt. Here is my line I'm trying:
.rx.py --args "rtl=0" -N lna:45 -f 711.11875e6 -S 180000 -q -2 -w -2 -U 2>stderr.2 Works
.rx.py --args "rtl=1" -N lna:45 -f 410.31250e6 -S 180000 -q -2 -w -2 -U 2>stderr.2.1 Back to prompt. Not sure what I change to run both. Boatbod?? Probably something simple....Thanks.
You need to change the udp port for the second instance so that the two audio streams don't clash.
Try adding "-u 23460" to the command line options.
 

DRL-XM43

Member
Joined
Jun 23, 2015
Messages
842
Location
Durham Region
You need to change the udp port for the second instance so that the two audio streams don't clash.
Try adding "-u 23460" to the command line options.
I was about to do the same thing, this worked perfectly. thank you again boatbod much appreciated.
 

foxtail

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
271
Location
Niagara Region Canada
Thanks Boatbod. Just got a system back up and running op25 again ubuntu 18.04. Are the numbers -u 23460 random?
Would it be -u 23460 rtl-0...... -u 23461 rtl-1..
 

boatbod

Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
2,755
Location
Talbot Co, MD
Thanks Boatbod. Just got a system back up and running op25 again ubuntu 18.04. Are the numbers -u 23460 random?
Would it be -u 23460 rtl-0...... -u 23461 rtl-1..
Sorta random but not entirely :)
"23456" is the default udp port that is coded into op25 if you don't explicitly specify one with the -u parameter.
"23460" was suggested as a good second port address because it is far enough away from the default that it won't cause issues,

Internally op25 uses multiple port numbers derived from the base, so 23457 and 23458 are unavailable to use for a second instance of the app.
 
Status
Not open for further replies.
Top