HP-1 Sentinel: Creating a new department

Status
Not open for further replies.

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
I've created a new Favorite List in Sentinel, added a new department and uploaded to HP-1. However, when holding on that department, I'm not hearing anything, even though another scanner running clearly is hearing activity on those talk groups.

What I have done wrong?

-- Laura
 

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,288
Location
Arlington, TX
If a trunked system, be sure that the site frequencies are correct. Also, be sure the channels in that department have the correct TGIDs for what you want to hear.

If not a trunked system, be sure the frequencies and modulation are correct for the channels in the department.

You could always post a "HPE" file and someone might be able to take a look at it.
 

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
Thanks, UPMan! I'll figure out how to post the file. It's a P25 trunked system (San Diego RCS).
 
Last edited:

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,288
Location
Arlington, TX
Good catch. The Site should be programmed as Motorola Splinter.
 

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
Try this attachment. With this Favorite, the specific department I created is "San Marcos Sheriff and Fire." That's the one that, when held on, will not scan the included talk groups.

Thank you!
Laura
 

Attachments

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,288
Location
Arlington, TX
You probably need to put in a location for that department. Other than that, make sure Fire Dispatch, Fire Tac, Law Dispatch, and Law Tac are enabled (hpe files don't carry that info, so I cannot tell if they are or aren't).
 

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
All service types have been entered, as well as geographic coordinates copied from one of the other departments that do work. Still refuses to scan it. if I lock on a channel within that department I can hear the audio...it's just won't scan the talk groups when I lock that Department.
 

rwier

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 6, 2006
Messages
1,912
Location
Phoenix, AZ
QUOTE=UPMan;1627633]................. make sure Fire Dispatch, Fire Tac, Law Dispatch, and Law Tac are "enabled"......................................................[/QUOTE]

QUOTE=LauraQ;1627787]All service types have been "entered".......................................................[/QUOTE]

Hi Laura,

Does your "entered" mean the same (to you) as UPMan's "enabled"?

I believe "entered" would normally involve using software, and "enabled" would normally involve holding and operating the scanner? Just in case, lol.

R
 

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
Yes, entered in the software and enabled on the scanner. : )

All of the other departments scan just fine. It's this one department I created that won't. Strange...

- Laura
 

rwier

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 6, 2006
Messages
1,912
Location
Phoenix, AZ
Massaging your zip file into the Favorites List Editor, and comparing your "San Marcos Sheriff and Fire" to "San Marcos" (guessing it's from the RRDB?) the only difference that jumps out relates to UPMan's previous "You probably need to put in a location for that department".

Try copying the data:

Latitude
Longitude
Range

(found under the Location Tab)

from "San Marcos" to "San Marcos Sheriff and Fire" and report.

Rob
 

LauraQ

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
48
Location
San Diego, CA
Done that. No change. The department shows up, but when I hold on it, nothing. It appears to be something in the Sentinel software, just can't figure out what it is.
 
Status
Not open for further replies.
Top