Icom IC R-7000

Status
Not open for further replies.

foo9777

Member
Joined
Oct 1, 2005
Messages
40
Location
Spring Lake MI
Hi people, I am in need of a button for the power switch on a R-7000 receiver or from any Icom radio that would fit. I don't want to buy another radio just for the button, unless I could get for a few bucks.
Thanks; Jim
 

SCPD

QRT
Joined
Feb 24, 2001
Messages
0
Location
Virginia
Hi people, I am in need of a button for the power switch on a R-7000 receiver or from any Icom radio that would fit. I don't want to buy another radio just for the button, unless I could get for a few bucks.
Thanks; Jim
Love that radio .. and regret selling mine. But I don't think that your chances are very good at finding what you need.

Ebay ... is probably your best answer. There is always a guy from Israel selling parts. But honestly from what I have seen ... you will be looking for a hefty price for that part if you can find it at all.
 

foo9777

Member
Joined
Oct 1, 2005
Messages
40
Location
Spring Lake MI
Thanks for the reply........You are right like looking for a needle in a hay stack....the switch works just no button on it. I just got it and plan to keep it for a while. I think I have to replace the memory battery, just need to find the procedure.
 

dkf435

Member
Joined
Apr 15, 2006
Messages
719
Location
Sweet Home/Foster OR
Have not dug into the R7000 that I got 3 years ago at SEAPAC, it had every scan, memory and speed mod out there plus the IR remote. But I do not think that the 7000 memory is volatile like the R71A is that it looses firmware programming when the battery goes dead.

Every once in a while there are auctions for buttons from other Icom radios on Ebay, years ago when scrapping other electronics I used to keep the buttons, pots, jacks and switches for spare parts they are bound to be used on more then one device.

David Kb7uns
 

ridgescan

Member
Joined
Apr 1, 2008
Messages
4,699
Location
San Francisco, Ca.
Fab one from plastic:) I am looking at the power switch on my r71a and I think there could be something you can dig up and work it to be a fit. Nothing to lose. Look around for a similar shaped item-even rubber would work.
 

foo9777

Member
Joined
Oct 1, 2005
Messages
40
Location
Spring Lake MI
Have not dug into the R7000 that I got 3 years ago at SEAPAC, it had every scan, memory and speed mod out there plus the IR remote. But I do not think that the 7000 memory is volatile like the R71A is that it looses firmware programming when the battery goes dead.

Every once in a while there are auctions for buttons from other Icom radios on Ebay, years ago when scrapping other electronics I used to keep the buttons, pots, jacks and switches for spare parts they are bound to be used on more then one device.

David Kb7uns
I will keep an eye out on ebay...........I need to do more research on the battery change.
thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top