• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

In over my head - Pro 96 Help Please

Status
Not open for further replies.

iba9241

Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
9
Location
Blenheim, ON
I am totally new to the scanner world and I believe I have messed up my Pro-96. I have deleted V-Scanners 01, 08, and 09. Is there anyway to restore these?

I apologize if this has been covered before, but I couldn't find it in the forum.

Any and all help is appreciated. Perhaps an old 8 channel crystal set should have been my first choice :)

Thanks again;
Gord
 

Forts

Mentor
Database Admin
Joined
Dec 19, 2002
Messages
5,548
Location
Ontario, Canada
Do you have Win96? If so, you can download the default VScanner files from Don's site, at www.starrsoft.com. If you have changed those VScanner folders, the custom contents you put in them are gone for good I'm afraid.
 

Bentley

Member
Joined
Feb 5, 2006
Messages
652
Location
Freehold, NJ (Monmouth County)
Gord:

Your best bet would be to use WIN96 to manage the frequencies in your pro96. Its free for the first 30 days and will make your life much easier. It makes programming the 96 a breeze by using your computer to program it.

Visit the database section of this website, and download specific frequencies for your area. The pre-programmed frequencies that your scanner came loaded with are very often out of date. Thus causing you to miss a lot of radio traffic, as well as receiving radio traffic that you may not want to monitor.

You will have to get THIS CABLE from radio shack.

As far as retrieving your lost data, I think there available at www.starrsoft.com.
 

BKHale

Member
Joined
Jul 3, 2006
Messages
2
Yes you can get them at starrsoft. They are not the original files as they have some minor updated info, but its just as good if not better than original.
 

hoser147

Member
Joined
Dec 17, 2005
Messages
4,439
Location
Grand Lake St. Marys Ohio
There are several places to get the files from Yahoo groups Pro 96, Pro 96 list Monix group and I believe that RS website may also have them. Good Scannin hoser147
 

VintageJon

Member
Joined
Mar 1, 2005
Messages
569
I,also, HIGHLY recommend Win96. It has changed my Scanner-Life completely.

Like everything else, it takes getting used to, but it's the best I've ever had.
-Jon
 

iba9241

Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
9
Location
Blenheim, ON
Thank you everyone for your help with my problem. I have purchased WIN96 and have recovered the files that I erased.

These new-fangled scanners are a big leap from the old crystal sets I use to mess with. I can see a big learning curve ahead for me.

I will have to spend more time on this site so that I can learn how to program my scanner and start hearing things.

Thanks once again, you have all been very helpful.

You probably haven't heard the last of me...
Gord
 

red8

Member
Joined
Jan 16, 2004
Messages
613
Location
denham springs la.
i, tried a free 30 download of win96 and restored the vscan folders that i deleted on my pro 96 when i had one and it worked well.
red8
new member
bct396t & bct796
 
Status
Not open for further replies.
Top