Issues with CSP system?

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
I've noticed that occasionally, When scanning the CSP system, After a transmission, It will stay on the voice channel and nothing but very loud static will come across.

Are there any settings on my scanner (Uniden BCD396T) that I might be able to change to alleviate this issue?
 

SKYNET156

Duplicate account of Tom Sherman
Banned
Joined
Mar 14, 2009
Messages
0
Location
Orange County, CA
Might be encryption, i know that the State Attorney and T.N.T (tactical narcotics taskforce) use encryption,
I also heard a rumor of CSP moving to 700mhz trunked, and i also heard the rumor of wide spread encryption over the new system
 
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
NO, Absolutely not. What is occasionally happening is that it'll comeplete a transmission, and then it will be a ton of static on the same talkgroup.

Take a listen to my feed and you might happen to catch an example of what I'm talking about.
 

cg

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
3,084
Location
Connecticut
I would guess it is interference on a frequency that is preventing the end message code from being heard by the scanner. It was a huge problem on one of the old Troop H/F Prime Site. When that happened, it would hang up on a certain frequency at the end of a conversation. If it seems to be happening across all the freqs, try looking for local interference.

chris
 
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
No, It's usually just on the 867.2625 Voice channel in the Troop C/K Zone.

Could a firmware update possibly fix this? I got my 396 in august of 07, and haven't once update the firmware. I don't really know where to get the firmware update. Any advice on that?
 

Cappy

Member
Joined
May 4, 2003
Messages
6
Location
Hinsdale, NH
Maybe bump up the squelch control a bit? Or perhaps turning on the Attenuator. There is a new Firmware update available for that scanner I believe.
 
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
I have no idea how to get the firmware, where to get it, how to install it, Or anything related to anything to do with firmware.

I have however increased the squelch, have also adjusted the hold time, the channel delay time, and even gone so far as to take out all the frequencies in the 868.9125 Zone (It's in its own dynamic group) and set it to CC only mode, and done every combination of these things, All to no F****N avail, Although, I will go try the attenuator and see what it does.

I'm really frustrated, Because I know this would be a great feed, IF I ever get it working.

Anyways, I'll try the attenuator and report back here in a while as to what happens. Feel free to listen in and let me know how it sounds on the other end.

If you have any ideas, Send me a message on AIM. Same screen name as here.
 

cg

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
3,084
Location
Connecticut
There are some threads for installing the firmware updates. Uniden has you jump through some odd hoops for registering the scanner, finding the firmware, etc. Not difficult, just frustrating sometimes. You will eventually have to do it to support rebanded systems.

Here are the list of improvements (scroll down):
BCD396TFirmwareUpdate < UnidenMan4 < TWiki

Here is where you start the registration (can be found on the above link as well):
myUniden - Customer Product Registration and Support Area

chris
 
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
Thanks for all the help. I seem to have solved the issues, Simply by turning on the attenuator on the system where I have just the 868.9125 cc in there running on cc only mode, I have that and the 868.3375 cc programmed in seperate systems on my 396, and the 9125 cc system was the only one giving me trouble. I live in an area where I can pick up both of those fairly well, Hence the reason those are the only ones provided in my feed.
 

awasser1

Member
Joined
Jul 31, 2004
Messages
393
Location
Bloomfield, CT
this happens every winter. the unknown phenomonen mysteriously comes and goes on random channels. usually if u flip some settings like ie end detect is on turn off or bit code..etc it usually fixes it. it will go away in the summer
 
Joined
Dec 20, 2009
Messages
95
My feed seems to be working fine now, I'm listening to it, And just happened to catch a fatal house fire up in somers.
 
Status
Not open for further replies.
Top