• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.

Kenwood TK-3402U16P

lamboman316

Newbie
Joined
Sep 21, 2020
Messages
3
When I turn on I get a solid green light, I can transmit, but can't receive. I did a factory reset and programmed using the software, same results. Any Idea??
 

cmdrwill

Member
Joined
Mar 30, 2005
Messages
3,712
Location
So Cali
The radio should have been read first with the proper programming software. Then that 'codeplug' archived, saved, to a safe place.
The Golden Rule of Programming.

Now you do not have anything to go back to.

And a "factory reset", your radio could loose all alignment and calibration values.
 

lamboman316

Newbie
Joined
Sep 21, 2020
Messages
3
The radio should have been read first with the proper programming software. Then that 'codeplug' archived, saved, to a safe place.
The Golden Rule of Programming.

Now you do not have anything to go back to.

And a "factory reset", your radio could loose all alignment and calibration values.
It wasn't working correctly before reading it, and resetting it, so the codeplug would not of made a difference if I saved it. Its configured like my other radios , so must be something wrong with the unit, I guess
 

lamboman316

Newbie
Joined
Sep 21, 2020
Messages
3
Solid green LED means it's receiving.
Might be the squelch out of adjustment.
squelch out of adjusting as in internal? the setting is the same as my other 3402. must be something wrong with it I guess, not worth fixing
 
Top