MARCS talkgroups not listed in database?

Status
Not open for further replies.

ratboy

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 3, 2004
Messages
874
Location
Toledo,Ohio
I have three I have stored and when I went to update the alpha tags in Win500, I checked and they aren't listed:

13176
10066
10690

Anyone know what these are?

Thanks in advance.
 

Swipesy

Member
Joined
Jan 27, 2003
Messages
1,786
Location
Northern Ohio
These are all talkgroups with status bits. All MARCS talkgroups are evenly divisible by 16, if not that are a talkgroup with a status bit. https://en.wikipedia.org/wiki/Motorola_Type_II

The actual talkgroups are:

13168 - not listed in db
10064 - EPA-4
10688 - ONG-4

Mike
Mike, thanks for posting this. You have just solved one of my greatest mysteries of the MARCS System. I could never understand how I was getting 50-60 hits a month on a particular Wildcard TG on MARCS yet it never ended up in RR. Now I know - Status Bits. Great information.

John
 

mdulrich

Member
Feed Provider
Joined
Dec 9, 2002
Messages
1,614
Location
Van Wert, Ohio
And just to clarify, that would hold true for any Motorola Type II system regardless if they are using analog or digital talkgroups.

Mike
 

mtindor

OH/WV DB Admin
Database Admin
Joined
Dec 5, 2006
Messages
8,507
Location
Carroll Co OH / EN90LN
And how do you do that on a PSR500?

Thanks,

John
There isn't an easy way to do that on a PSR-500 that I know of. I think you're choices would be to (a) use group wildcards and live with the transmissions that have a status bit set, (b) turn off the group wildcard, or posssibly (c) create those specific talkgroups that you want to ignore, in the scanner, and then lock them out.

Mike
 

ratboy

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 3, 2004
Messages
874
Location
Toledo,Ohio
Since I have a Pro-106 and a PSR-500, I set them up identically, and removed the wildcards on the 500 and it missed a lot of stuff the 106 was getting, so I would just live with the status bits. They add talkgroups and having to add them in manually would be a hassle.
 

ibagli

Member
Joined
Dec 2, 2006
Messages
978
Location
Ohio
I didn't even know it was possible for the PSR-500, etc. to show status bits. Mine's never done it...
 
Status
Not open for further replies.
Top