• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Maryland Aviation Administration

Joined
Jun 20, 2007
Messages
4,111
Location
Anne Arundel County, MD
#1
Has something changed that I am not aware of?

Trying to program Maryland Aviation Administration into SDS100 and SDS200 and I am finding it tracking what appears to be the right Trunk frequency of 852.3250 but I am getting no reception of activity from the system even though I get strong signal reception.

Turned on a 325p2, 996p2, and 996xt and all are receiving fine.

I checked and for some reason cannot receive on the 436 or 536 either. That led me to look at service types, and all are active on all 4 radios. I found 2 lines of bandplan data in addition to what I had programmed to the working radios and matched those up. Still getting control channel tracking on the right control frequency but no activity.

I am sure it was working on the 536 not that long ago as I monitored the ice storms a few weeks ago.

The fact it works on the 4 radios I mentioned, and not on the others suggests a programming issue but currently stumped and looking for ideas.

Having no problems with any other systems, including AACO, FiRST, BaltCity, BaltCounty, CMARC (including Harford), Howard, JNCR (Meade & Naval Acad) & MdTransitAdmin.

Any thoughts?

I am using the same Sentinel database on all 4 radios with issues, but I can't see anything wrong with the setup in the radios.

Mark
SDS100&200/536/436/WS1095/996p2/996xt/325p2/396xt/psr800/396t/HP-1/HP-2 & others
 

ThePhotoGuy

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 11, 2011
Messages
1,586
Location
Maryland
#2
No idea but just wanted to let you know that this thread and the "UMESC system" are showing up in the Breaking News section so people might not be seeing these as much.
 
Joined
Jun 20, 2007
Messages
4,111
Location
Anne Arundel County, MD
#3
Oops. Meant to put them under Maryland. Must have gone a thread too deep.

**** Maybe Admin can fix ****

Figured out my Aviation Admin issue. Recreated favorites lists for the radios involved and back in operation.

Obviously a corrupt file. Probably the first thing I should have tested. Faked out by everything else working.

Mark
SDS100&200/536/436/WS1095/996p2/996xt/325p2/396xt/psr800/396t/HP-1/HP-2 & others
 
Top