• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.

Monitor Mode Lockout

Status
Not open for further replies.

JASII

Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
2,295
Unication David,

I gather from other posts here that there a lots of other priorities, but I am just wondering if the ability to lockout talkgroups/channels while using the Monitor Mode might be a possibility in the future?

The other thing that I would love to see is the ability to mute the audio on encrypted talkgroups. Could that ever be a possibility in the future?

Thank you in advance!

Jim
 

Unication_David

Unication Representative
Premium Subscriber
Joined
Jun 8, 2016
Messages
208
Location
Raceland, KY
Unication David,

I gather from other posts here that there a lots of other priorities, but I am just wondering if the ability to lockout talkgroups/channels while using the Monitor Mode might be a possibility in the future?

The other thing that I would love to see is the ability to mute the audio on encrypted talkgroups. Could that ever be a possibility in the future?

Thank you in advance!

Jim
Both are possibilities but haven't been implemented yet both of these features are on my list of desired features so ill keep you posted.
 

sfd119

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 18, 2009
Messages
1,663
Any word on this? Both suggestions would be very useful to me as well.
 

Fire125

Member
Joined
Jun 2, 2015
Messages
68
Location
Michigan
monitor mode G5

hi, could someone please explain the monitor mode under function status on unication G5 ?
 

cpetraglia

Member
Joined
Mar 14, 2003
Messages
795
Location
Fairfax, VA
Very simple. Once enabled, it will hit on every and any TG that is active on a given system. That's all it does. You have to enable or disable it per system. There is no setting for it in PPS, only thru the menu.
 

Fire125

Member
Joined
Jun 2, 2015
Messages
68
Location
Michigan
Very simple. Once enabled, it will hit on every and any TG that is active on a given system. That's all it does. You have to enable or disable it per system. There is no setting for it in PPS, only thru the menu.
Does it scan whole the system with or without comtrol channels? What i mean is doescontrol channel have any affects on it?

And thank you for responding back!
 

hiddenrun

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 16, 2015
Messages
71
Location
Commonwealth of Pa
Does it scan whole the system with or without comtrol channels? What i mean is doescontrol channel have any affects on it?

And thank you for responding back!
The monitor mode will monitor ALL talkgroups on a system. You will still need to program your Control Channels and your system information.

So switching monitor mode on will monitor the whole system regardless of the talkgroups you have programmed on that system.

Hope this makes sense.
 

mpreece

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
27
Location
Wyoming
Monitor Mode Issue

On the VHF P25T system I monitor, when I use Monitor Mode, after each transmission the G5 drops the signal and takes 5-10 seconds to reacquire it. This happens even when I have set a site-specific knob position. I contacted my dealer (Ray) and he mentioned this has happened to others. I sent a note to Unication but haven't heard if this is a known issue. All other functions seem fine. This is on the Wyoming WYOLINK system so I wonder if it is a system-related issue or some obscure setting somewhere.
 
Status
Not open for further replies.
Top