my 05 explorer / just getting started

Status
Not open for further replies.

KM4WLV

Member
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,050
Location
Rockwell (Rowan County), NC
Looks like a good start !!! Any pics of your antenna(s)?

Also couldn't help but notice your signature. While I like it, I was always told it was "You can out run the MOTOR, but you can't out run the MOTORola".....
 

W4TF

Member
Joined
Jan 18, 2007
Messages
178
Location
FL
i hope u don't mind i took the liberty to post the pics here for u and everyone







 

swstow

Member
Feed Provider
Joined
Nov 17, 2006
Messages
329
Location
Erlanger Ky
thanks AJ4VS i couldnt remenber how to get it done / now if i can get the right connector for the sirius radio to my factory radio / going to do the nmo mount this weekend /
 
Last edited:

firedawg0069

Member
Joined
Mar 31, 2010
Messages
42
Location
Moberly Missouri
Looks like a good start !!! Any pics of your antenna(s)?

Also couldn't help but notice your signature. While I like it, I was always told it was "You can out run the MOTOR, but you can't out run the MOTORola".....
i have always heard you can out run the chevrolet but not the two-way.
 

MOGace

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 23, 2009
Messages
13
Location
Southaven MS
Hey man, I'm an MECP installer, and I work for Best Buy. It's 30bucks, but if you are hooking up that sat radio to your factory radio, and you don't have an AUX port, you need an FM modulator.
 

izzyj4

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
916
Location
The 2nd village Anson Phelps founded in CT.
Hey man, I'm an MECP installer, and I work for Best Buy. It's 30bucks, but if you are hooking up that sat radio to your factory radio, and you don't have an AUX port, you need an FM modulator.
The Sirius units have their own FM transmitters in them so there is no need to purcahse another FM modulator if he was going to go that route. He's better off using the Aux input than using the FM modulator, better sound quality and Sirius has been recomending using the Aux inputs anyway.


SWSTOW: Which factory radio do you have in your Ford?
 

MOGace

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 23, 2009
Messages
13
Location
Southaven MS
Izzyj4: thanks for rewording exactly what I had said already ;) good thing I install these all the time huh? :p lol
 

SCPD

QRT
Joined
Feb 24, 2001
Messages
0
Location
Virginia
I have an 05 Sport Trac that has been a real pain to build a creative console in. Of course I have the Annoying Ford factory console. Yours looks GREAT! very nice and gives me new ideas.
 

swstow

Member
Feed Provider
Joined
Nov 17, 2006
Messages
329
Location
Erlanger Ky
izzyj4 you are right about about the aux plug / this truck came with sat radio factory but it was about 450 dollors to get the module installed at the dealer / the suris was 75 bucks at best buy and the sat module was around 60 bucks from tss radio in chicago / much cheeper that way, i hardly turn the am/fm on any more
 

OC05450R

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 31, 2008
Messages
23
Location
Orange County,NY
Hey MO I am a past installer at Best Buy MECP Advanced installer....anywho nice install man I also have an explorer and love the havis consoles for them I hope to see more updates to this... as installers we all know that most of the time after they lowered the power of the satelite units the fm transmitter built in also lost their strength, So the FM modulator offers the most direct signal to the radio and gets rid of the hissing and static most of the time completely.... and of course if you have an available aux input then that is the best route. Good luck with the rest of the installs, anything else you need I hope to be able to help you out in the future!-JOEYD
 
Status
Not open for further replies.
Top