New P-25 System Tippecanoe County

Status
Not open for further replies.

Maggiedog

Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
8
Does anyone have any control channel or frequency information for the new P-25 system in Lafayette/Tippecanoe County? Most users have migrated to this now. I do not see anything in the database.

Thanks
 

Maggiedog

Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
8
Disregard my post. Found it in the database with the misc trunked systems.

Thanks
 

bleazenb

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 25, 2003
Messages
10
Location
Rossville, IN
Tippecanoe county P25

Did you get the new system to work? Trying to program the new P25 system into my uniden BCD996t and can get the system to track
 

Maggiedog

Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
8
Yes I have. I used the control channel freq in the RR database. However the system is simulcast using three different towers. Thus there is some digital distortion, but my GRE PSR-500 seems to be handling it fairly well. A few garbles and drop-outs, but overall tolerable. Unfortunately I do not know much about programming a Uniden product, so I am afraid I am probably not much help.
 

joker

Member
Joined
Nov 18, 2003
Messages
1
Using FreeSCAN, set it up using "P25 Standard (Digital XT)" as the system type, and enter the three control channel trunk frequencies from the database. This is working for me. Note I put my scanner in ID search mode until I had all of the desired talk group IDs programmed back in.
 

Go-24

Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
496
Location
Indiana
Tippecanoe P25

I haven't been listening to the scanner as much as I did a years ago so I am clueless about the new p25 system in Tippecanoe county.

When did they start using it?

Which agencies are using the new system?

I still hear plenty of traffic on the old system, so curious if they eventually will all go to the new one?
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Database Admin
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,417
Location
Indianapolis, IN
I haven't been listening to the scanner as much as I did a years ago so I am clueless about the new p25 system in Tippecanoe county.

When did they start using it?

Which agencies are using the new system?

I still hear plenty of traffic on the old system, so curious if they eventually will all go to the new one?
It came online and began use about a week or 2 ago. Everyone uses it. SO, PDs, FDs, PU.
Very soon, the old system will go away as everyone transitions.
 

Go-24

Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
496
Location
Indiana
Thanks for the info!

Downloaded the new system and uploaded it to my 396 - its scrolling through all the channels never hitting on anything :(
 

milf

Careful, I CAN hear you!
Database Admin
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13,417
Location
Indianapolis, IN
Did you load it correctly as p25 not Moto and set the site correctly?

Sent from my LG-K330 using Tapatalk
 

Go-24

Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
496
Location
Indiana
Used Arc396Pro - preselected option from the system download from RR is displayed as Motorolo APCO25
 

Go-24

Member
Joined
Mar 28, 2006
Messages
496
Location
Indiana
Reloaded again, and still wasn't working - then I had a bright idea - go upstairs instead of in the basement .... ROFL! Works just fine! Now to shop for a better antenna - HAH!
 

W9THR

Member
Joined
Oct 3, 2004
Messages
23
Location
lebanon, indiana.
Tippecanoe 853.8375c 851.050a 857.7375a 853.1125 853.5875 858.7375

I would think that you put those freqs in that order, it should work.......

Steve
 

rmaxson29

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 14, 2010
Messages
11
Location
Indiana
I need some assistance getting Tippecanoe's New System working on my Grecom PSR-500. I had the old system setup really nice. I tried changing it over to P25 Auto and adding the new system frequencies but not sure what to set the trunk tables too.
 

rmaxson29

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 14, 2010
Messages
11
Location
Indiana
Thanks, so in win500 I just leave the trunk tables tab set to none? I must of spent 3 hours trying to get, I will just keep trying.
 

n9nwo

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
106
Location
West Lafayette, Indiana
I have a HP-1. I have updated the firmware and downloaded the database. Still nothing on the Tippecanoe trunk system. Plus I have over 2000 channels.

Any suggestions?
 

Maggiedog

Member
Joined
Dec 4, 2016
Messages
8
The new system is simulcast using three different towers. The overall signal quality is weaker on scanners given digital distortion. There are many more scanner dead spots. Might just try moving the scanner to different locations to see if you pick up anything.
 
Status
Not open for further replies.
Top