New to SDR and need help please

Status
Not open for further replies.

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
Hi guys I am new to the whole SDR thing and am trying to get it going, is there a more current how to on what files I should be using for windows 10 64 bit???? I am pretty sure my issues MAY be the virtual cable but I am not sure, I am able to pick up local radio stations with the SDR program but I get NO sound when I switch to the virtual 414 audio cable, I think I have used some programs that where 32 bit cause the how to said to somewhere, has any of this stuff changed? Can someone get me a list of updated files that I should be running with windows 10 64 bit? Any help would greatly be appreciated, I am out of Wabash county, Indiana and have been trying 856.7375 with no success. Thanks
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
I am getting sound and some scrolling going on now anyways, I did have the virtual sound cable set as default in the recording section in windows but apparently that was not enough, I clicked on properties and selected listen to device and that gave me sound, but now all I hear is pink noise and a woman saying something over and over, getting somewhere though
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
got some scrolling going on in unitrunker too I might add
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
I got it figured out I think may need some assistaqnce later though possibly, thank you
 

moonbounce

Member
Joined
Nov 5, 2002
Messages
1,312
I think you are confusing VB Cable with VAC. VB Cable doesn't have a woman saying " this is a test" or what ever it is she says.
I would go with VB Cable much better and more user friendly, just my opinion of course.

MB
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
Thank you Moonbounce for your response, It was VAC 414 I was using and she was saying trial, "cause it was the trial version" I went ahaead and got the licence for the VAC 415 and am using it now, I am enjoying it so far, interesting!
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
Anyone point me in the direction to set up NXDN on SDR, how would I go about doing this?
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
You can monitor NXDN trunking systems with a couple of dongles and DSD+. No SDR# and no VAC required. Read the trunking.txt file.
Thank you Slicerwizard, I am only needing to do NXDN conventional, so how do I go about setting up DSD+ for this? I was just wanting to pick up Wabash, Indiana city police channel Thanks
 

slicerwizard

Member
Joined
Sep 19, 2002
Messages
6,573
Location
Toronto, Ontario
I assume you've downloaded DSD+ 1.101 and have placed all of its files in a folder on your PC.

Just run the FMP-CC.bat file; it should start FMP. The Windows firewall may ask if you want to let FMP act as a server. You need to allow that so DSD+ can get demodulated audio data from FMP via a TCP link. Manually tune FMP to the conventional frequency (in FMP, just type in the frequency and press enter)

Then run the CC.bat file; it will start DSD+. From there, things should just work. You may have to adjust the PPM correction in FMP and possibly the RF gain. Pressing '?' in FMP generates a list of active keys. Same in DSD+. Have at it...
 

danzik

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 13, 2008
Messages
29
Location
IN
Thank you ! That is exactly what I needed to know, I will try it tonight
 
Status
Not open for further replies.
Top