• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

TwoToneDetect New TwoToneDetect in the works - Python based

aaknitt

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 27, 2005
Messages
1,131
Andy,

After playing with the BCC option, it seems that the email won't actually be sent out unless there is at least one recipient in the "To:" field. Is there a way to specify one recipient, perhaps the sender itself, and have the rest be sent as BCC addresses?
What email server are you using? I tested with gmail and it seemed to work. I can probably do what you're asking, I'll look into it.

Andy
 

kc2kvy

Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
83
What email server are you using? I tested with gmail and it seemed to work. I can probably do what you're asking, I'll look into it.

Andy
It seems to be working now - not sure what I did wrong initially, but everything seems to be functioning as intended.
 

alphagamma

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 30, 2008
Messages
26
Location
New Hampshire
Old Error - No Solutions

I'm getting the following error:

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "<string>", line 61, in <module>
  File "E:\Python\build\pyi.win32\TwoToneDetect4\outPYZ1.pyz/ConfigParser", line
 322, in get
ConfigParser.NoSectionError: No section: 'Section1'
I do have a config.cfg with [Section1] as the first line (and am using the config.cfg file from the latest TwoToneDetect40.zip). Any thoughts?

Thanks!
I tried to start TwoTone today from a fresh download. I was unable to do so and I checked the config file, the Section 1 header is correct and I dont see anything abnormal. The debug file is showing this error. Any ideas would be appreciated.
 

520-61

Newbie
Premium Subscriber
Joined
Mar 26, 2012
Messages
1
First time posting and hoping I did this right. This is GREAT piece of software and is working just fine, but I’ve got one question. My files are being sent (to email) as a .wav file. What do I need to do to have them sent as an mp3? ..or is this not an option? Thanks!
 

ispradiogroup

Newbie
Joined
Mar 27, 2012
Messages
1
Audio

I have version 55 set up and working on WIN XP, The problem I have is the audio sounds like it is in fast forward, I had to use a lot of tone offset to make it read the correct tone in the program. Any ideas? Thanks
 

planefixxer

Member
Joined
Mar 14, 2012
Messages
5
Version 55 audio files

Since installing version 55, the audio files are no longer saving in the "audio" folder. They show up as .wav files, but go away as soon as the email is sent. Also, they are no longer being converted and sent as .mp3. I downloaded the newest version of the "ffmpeg" today, but saw no change.
 

niagara6

Newbie
Joined
Mar 28, 2012
Messages
1
FFMPEG instructions

Hi folks,

Just finding our about the TwoToneDirect and am pretty new to this technology, but I'd like to try this out and see if it meets our dept's needs. Would someone be willing to post some detailed instructions about how to install the FFMPEG software? i visited <http://sites.google.com/site/radioetcetera/twotoneprogram> and <http://ffmpeg.zeranoe.com/forum/> and didn't find anything useful. When I download the latest Win32 static build FFMPEG 7Z file (FFmpeg git-4082198 32-bit Static) and unzip it, I get a whole bunch of files unzipped into some folder structure. Within these folders in the FFMEPG.exe file, but it is not in the top level TwoToneDirect folder.

Any help would be appreciated.

~Skojo
 

kc2kvy

Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
83
When I download the latest Win32 static build FFMPEG 7Z file (FFmpeg git-4082198 32-bit Static) and unzip it, I get a whole bunch of files unzipped into some folder structure. Within these folders in the FFMEPG.exe file, but it is not in the top level TwoToneDirect folder.

Any help would be appreciated.

~Skojo
All you have to do is move the ffmpeg.exe file into the same directory as TwoToneDetect folder, then fire up TwoToneDetect. The ffmpeg.exe file is not developed by Andy, nor distributed under the same license, so it cannot be (legally) bundled with TwoToneDetect.

Once you've moved the file into the same directory, TwoToneDetect should function correctly.
 

jessebelanger

Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
3
Location
Caribou, ME
Won't launch, Win XP SP3

Hey folks,

Been back and forth through the tread and can't find anyone with a comparable problem.

Basically, with a new install of v55, I get the "No option "longtonelength"" error, and the program closes. Once adding the Longtonelength = 7 to the tones file, the program won't launch at all.

Launching the debug program just leaves a blank cmd window. Task manager shows two instances of twotonedetect running but no activity in the debug window and the program window doesn't appear.

Windows XP SP3 with all updates. It is an old (pentium 3, lol!) pc, so I'm willing to accept that it may just be a problem with the machine and not the app. But any advice would be appreciated. :)

http://www.cariboufire.com/twotone.png
 
Last edited:

kc2kvy

Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
83
Hey folks,

Been back and forth through the tread and can't find anyone with a comparable problem.

Basically, with a new install of v55, I get the "No option "longtonelength"" error, and the program closes. Once adding the Longtonelength = 7 to the tones file, the program won't launch at all.
http://www.cariboufire.com/twotone.png
Doesn't sound like an issue with the machine. Make sure you have your department's tone set up similarly to this:

Code:
[Longtone1]
Longtone = 707.3
Longtonedebounce = 0
Description = Long Tone Page
I think maybe you don't have the Longtonedebounce set up. Post your department's tone headers from the tones.cfg file, and we can go from there.
 
Last edited:

designed

Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
2
Hey folks,

Been back and forth through the tread and can't find anyone with a comparable problem.

Basically, with a new install of v55, I get the "No option "longtonelength"" error, and the program closes. Once adding the Longtonelength = 7 to the tones file, the program won't launch at all.

Launching the debug program just leaves a blank cmd window. Task manager shows two instances of twotonedetect running but no activity in the debug window and the program window doesn't appear.

Windows XP SP3 with all updates. It is an old (pentium 3, lol!) pc, so I'm willing to accept that it may just be a problem with the machine and not the app. But any advice would be appreciated. :)

http://www.cariboufire.com/twotone.png
If you are using the long tones for your setup we may have to look deeper, but I can re-create your problem. If you are not using the long tones simply comment them out of your config by placing a ; in front of each setting that is not used. And it should start up fine.
Example
;[Longtone1]
;Longtone = 707.3
;Longtonelength = 7
;Longtonedebounce = 0
;Description =
;amr_emails = email@address.com
;ignore_after = 60
 

SirSmith

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 25, 2008
Messages
24
Location
Mount Zion, IL
SMTP Error

I love the program and am excited to get it up and running. So far it seems like I have everything setup correctly. It is decoding the tones, recording to .wav, converting to .mp3, but when it goes to mail it throws a ton of errors. I have attached a picture of the debug screen. Any help would be greatly appreciated. I'm running the newest build on Windows XP.
 

Attachments

jborst

Newbie
Joined
Feb 17, 2012
Messages
1
what is the latest ffmpeg win-32 static build

Hi folks,

Instructions at this URL <http://sites.google.com/site/radioetcetera/twotoneprogram> say to download the latest ffmpeg build from this URL <http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/static/ffmpeg-git-a254452-win32-static.7z>

When I go to this URL <http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/> to look at the builds, the one referenced above is not listed, but there is a build dated 3-25-2012 <http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/static/ffmpeg-git-4082198-win32-static.7z>

Question: which ffmpeg build should I be using with v55 TwoToneDetect?

Skojo
 

kc2kvy

Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
83
I love the program and am excited to get it up and running. So far it seems like I have everything setup correctly. It is decoding the tones, recording to .wav, converting to .mp3, but when it goes to mail it throws a ton of errors. I have attached a picture of the debug screen. Any help would be greatly appreciated. I'm running the newest build on Windows XP.

What email server are you using? Perhaps it's not configured correctly.
 

wgray582

Newbie
Joined
Apr 3, 2012
Messages
1
Need some help as well...

I am having issues just starting the program. I have the same issue as posted by Joseph back a few pages. When I ran the debug through cmd, I got the following:

C:\Users\Home\Desktop\TwoToneDetect55>twotonedetect55_debug.exe
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 135, in <module>
NameError: name 'inv_input_device_indices' is not defined

The program attempts to start, but goes no where after just a few seconds. Has anyone found a fix?
Thanks in advance for any help.

Windows 7 on a Dell machine.
 

timkilbride

Member
Database Admin
Joined
Feb 9, 2006
Messages
1,773
Location
Iowa County, Iowa
I have been running v51 since it came out. That version is rock solid. It has been going for 24/7 since it came out with not a single problem.

Tim K.
 

jessebelanger

Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
3
Location
Caribou, ME
If you are using the long tones for your setup we may have to look deeper, but I can re-create your problem. If you are not using the long tones simply comment them out of your config by placing a ; in front of each setting that is not used. And it should start up fine.
Example
;[Longtone1]
;Longtone = 707.3
;Longtonelength = 7
;Longtonedebounce = 0
;Description =
;amr_emails = email@address.com
;ignore_after = 60
Thanks for the tip. Unfortunately, it didn't work. Program still sits at an empty prompt and does nothing, although two instances still appear in task manager.

Stumped.
 

KC2PPE

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
28
Location
Pine City New York State FN12
New User

I am a new user to TTD I am using ver. 55 and it's just great. Thanks for doing this. We are testing it out with 3 sets of tones (3 departments) with 2 email address and 3 text numbers (2 Verizon 1 AT&T) so far so good. Only had it up and running for 3 days.If it keeps working we will put in more members text numbers. we have 50+ members most of them with cell phones that this will work on. Has anyone had problems with large numbers of users and all of them getting the message. Once more thanks for everyone's hard work to keep this working.

Eddie Murphy
KC2PPE
kc2ppe@stny.rr.com
 
Top