no updates for freescan

Status
Not open for further replies.

kmi8dy

Member
Joined
Feb 24, 2014
Messages
341
Location
ARIZONA and MICHIGAN
the "help" button that you click on to check on updates in the freescan program page has not been working for almost two weeks now. whats up with that? have they quit updating the site ? have their people moved on to bigger and better things? have they decided not to do any more with the site?
 

kma371

QRT
Joined
Feb 20, 2001
Messages
6,205
the "help" button that you click on to check on updates in the freescan program page has not been working for almost two weeks now. whats up with that? have they quit updating the site ? have their people moved on to bigger and better things? have they decided not to do any more with the site?
Maybe with the holiday season he has more important things to do.

Their website has a contact link if you need to get in touch with him.
 

Kevinbb

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
159
Location
Statewide NY
I'm having trouble with free scan too. I tried to up load a few DMR systems into my newly upgraded 325P2 and it says I may not be able to scan the systems. I had to manually enter the systems without the use of free scan. The data base loads correctly but its confused as to what a DMR system is it seems.
 

kmi8dy

Member
Joined
Feb 24, 2014
Messages
341
Location
ARIZONA and MICHIGAN
free scan at the present time doe's not support dmr, mototurbo, provoice, or nxdn. hoping they will in the very, very close future. you got to remember it takes allot of computer skill and time to do that, and their not making a dime for doing it.
 

radio

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 6, 2002
Messages
396
Location
Colorado Springs CO
Kenny, Thanks for the response

Downloading and installed the current 2.18 beta 6 was the only installation or where there any other drivers needed, like the Microsoft net 4.0 platform?
 

Ronaldski

MI DB Admin
Database Admin
Joined
Aug 23, 2005
Messages
2,271
Location
Bay City MI
Assaff or cpuerror as known here when he used to post, mentioned back when his forums worked, I asked in the forums their about not being around and such, even mentioned to him the idea of letting it go to open source.
Said he was going to his further education I understand and freescan has been on the back burner, last update was Sept-15 so who knows if it will be updated to support DMR. I hope it does, need it for my 996P2!
 

sking128

Member
Joined
Jan 10, 2004
Messages
192
Location
Colorado Springs, Co
@ Radio, I am using WIN 10 on my HP Laptop with no issues. Didn't need any other drivers. I live in the Springs if you need help. PM Me if you want.
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,001
Location
NW Tenn
The problem is with no updates freescan will not do DMR for the 996p2 325p2 scanners
 

slingshot202

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 10, 2008
Messages
451
Location
New Jersey
The problem is with no updates freescan will not do DMR for the 996p2 325p2 scanners
While I am not proficent with using ProScan do program radios, I am finding with DMR (for BCD996p2 and BCD325p2) I have too.

For my 536 I just use the ARC or Sentinel Software.
 

morg999

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 20, 2010
Messages
8
Location
Eugene,OR.

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
7,001
Location
NW Tenn
have you loaded the serial drivers for your scanner in windows 10?
I have no problems running win 10 before 996P2 DMR now I just use PROSCAN for my programming
 

morg999

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 20, 2010
Messages
8
Location
Eugene,OR.
have you loaded the serial drivers for your scanner in windows 10?
I have no problems running win 10 before 996P2 DMR now I just use PROSCAN for my programming

It looks like my USB-1 cable is too old. I guess if the cable is older than 2013 which mine is, won't work w/ WIN 10. Getting a Code 10 in device manager for COM1, which is the error mentioned in the cable info.

Uniden USB-1 Cable
Important Windows 8 and 10 Information
The current Prolific Driver, as delivered through their web site and through Windows Update for Windows 8 and 10, will not work with older USB-1 cables that use the PL2303HXA chipset. To use these drivers you must have a current USB-1 cable that uses the PL2303HXD chipset. If your cable was bought before 2013 you need to buy a new cable.
 
Last edited:

phask

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,206
Location
KZZV - SE Ohio
Are you using a USb1 on your 996p2? if so, unless you need to use the rear port it's not needed.

It looks like my USB-1 cable is too old. I guess if the cable is older than 2013 which mine is, won't work w/ WIN 10. Getting a Code 10 in device manager for COM1, which is the error mentioned in the cable info.

Uniden USB-1 Cable
Important Windows 8 and 10 Information
The current Prolific Driver, as delivered through their web site and through Windows Update for Windows 8 and 10, will not work with older USB-1 cables that use the PL2303HXA chipset. To use these drivers you must have a current USB-1 cable that uses the PL2303HXD chipset. If your cable was bought before 2013 you need to buy a new cable.
 

radio

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 6, 2002
Messages
396
Location
Colorado Springs CO
Earlier today I installed FreeScan 2.18 beta 6 in my HP Laptop with Windows 10. No other drivers needed. Works fine with my Uniden DMA radios.
 
Status
Not open for further replies.
Top