ProScan: Official Software Thread

fluke281

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 24, 2010
Messages
21
Location
Toledo, Ohio
As a new SDS200 owner, I find the ongoing support for ProScan amazing! Excellent utility.
Congratulations. I am using the recording feature which is great because I can return home and hear everything on my favorite talkgroups. I learned that you need a ground fault interrupter between the earphone jack and the input on the computer to avoid noise and distortion. I tried this with two computers and USB audio inputs as well. I used an earphone splitter cable and separate computer speakers since using loopback in the Audio Control produced some distortion.
 

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
5,307
Location
Ontario, Calif.
Congratulations. I am using the recording feature which is great because I can return home and hear everything on my favorite talkgroups. I learned that you need a ground fault interrupter between the earphone jack and the input on the computer to avoid noise and distortion. I tried this with two computers and USB audio inputs as well. I used an earphone splitter cable and separate computer speakers since using loopback in the Audio Control produced some distortion.
Thanks, One thing. It's actually a Ground Loop Isolator and not a GFI.
 

wharris

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 21, 2013
Messages
10
Location
Medina, Ohio
Proscan is already BOGO. (Buy One, Get One Free). You can use two instances on the same license.
Speaking of those two licenses, I have a question about that.

I recently had to rebuild my laptop, quite unexpectedly.
I never had the chance to uninstall proscan, (or any other software) prior to rebuilding.
I've just finished re-installing Proscan. I can't help but wonder if I burned a license doing this...
Any thoughts?
 

scannerman3

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 9, 2009
Messages
6
In my oppinion everyday is a black friday deal with ProScan. You get a lot for the money.
I just bought Proscan software. It is best for the price. I had it mixed up with another company that had Blackfriday days in the past. Thanks everyone for the feedbacks.
 

scannerman3

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 9, 2009
Messages
6
Is that a serious question? Proscan is easily worth a lot more.
I just bought Proscan software. It is best for the price. I had it mixed up with another company that had Blackfriday days in the past. Thanks everyone for the feedbacks.
 

scannerman3

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 9, 2009
Messages
6
Proscan is already BOGO. (Buy One, Get One Free). You can use two instances on the same license.
I just bought Proscan software. It is best for the price. I had it mixed up with another company that had Blackfriday days in the past. Thanks everyone for the feedbacks.
 

scannerman3

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 9, 2009
Messages
6
"can't help but wonder if I burned a license doing this...
Any thoughts?"

Email Bob at proscan, he can fix that... If that's the case.

support@proscan.org
I just bought Proscan software. It is best for the price. I had it mixed up with another company that had Blackfriday days in the past. Thanks everyone for the feedbacks.
 

AJAT

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 1, 2008
Messages
326
Location
Snohomish, WA
I turned 'Record' off on all the systems.
Double check your audio input. If you had “record” turned on it will record the channel when there is activity, but if the audio input is not set up properly it will record nothing. Just a quiet recording.
 
Top