Pro 163 Blank Display Help!

Status
Not open for further replies.

GBLOCK

Member
Joined
Jun 28, 2008
Messages
0
Location
The Sunshine State
Got a Pro 163 scanner and out of the blue the display went blank. The units seems to be working fine and backlight lights, but no readout on display. I took it apart and adjusted the ribbon cable, cleaned it with dry cloth and re-attached several times and still no display.

Anybody have any ideas how to fix or how much this repair would cost if needed to send out to Fort Worth for repair?

Any help greatly appreciated......
 

kilowa22

Member
Joined
Feb 22, 2010
Messages
338
Location
Oregon
Did you check the contrast
Man > Func > 9 > Up arrow Key or down arrow key. >ENT key
and/or perform a initialization?
Turn on radio > Press 0 key >Press 1 key > press ENT key
you may have run into the dreaded LCD killed by a power surge. Make sure that your scanner is always off when applying power or starting your car. YMMV.
 

JamesPrine

Member
Joined
Jan 25, 2010
Messages
168
Location
Ponchatoula, Louisiana USA
Adjusting Contrast

Did you check the contrast
Man > Func > 9 > Up arrow Key or down arrow key. >ENT key
and/or perform a initialization?
Turn on radio > Press 0 key >Press 1 key > press ENT key
you may have run into the dreaded LCD killed by a power surge. Make sure that your scanner is always off when applying power or starting your car. YMMV.
I just tried your contrast adjustment, and it works beautifully. Now, my display is extremely sharp and clear...wondrous!

But I checked the Operating Manual and could not find this tip anywhere in there! Are there other tips, too?

Thank you!
 
Status
Not open for further replies.
Top