Pro-197 Squelch Tail

Status
Not open for further replies.

BlueDevil

Member
Feed Provider
Joined
May 5, 2010
Messages
728
Location
WA
Even with the proper squelch settings entered into the channel I am still getting a horrible squelch tail at the end of every transmission. I feel like I am listening to and old school regency crystal scanner. I was hoping for better technology than this. Any ideas on what I might be doing wrong or is this just the way it is?

Thanks!!
 

TRNcommLLC

Member
Feed Provider
Joined
May 1, 2010
Messages
84
Location
Monongahela, PA
I have the GRE version of that scanner but never had that problem. Are you using a CTCSS or DCS? My squelch is kinda tight.

Have you edited anything with software?
I use the ARC500 and there is setting in "Expert" tab that can cause problems if your not careful.

John
 

N8IAA

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
7,051
Location
Fortunately, GA
Even with the proper squelch settings entered into the channel I am still getting a horrible squelch tail at the end of every transmission. I feel like I am listening to and old school regency crystal scanner. I was hoping for better technology than this. Any ideas on what I might be doing wrong or is this just the way it is?

Thanks!!
What is the frequency?
Larry
 

BlueDevil

Member
Feed Provider
Joined
May 5, 2010
Messages
728
Location
WA
I have been using some software but it was doing the same thing before I was using the software. I have my mode set to auto. Maybe if I changed it to FM it would take care of it?...
 

BlueDevil

Member
Feed Provider
Joined
May 5, 2010
Messages
728
Location
WA
Changing the mode to FM didn't help anything. The scanner seems to wait to close until the carrier drops instead of losing the Squelch Tone....
 

W6KRU

Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
3,408
Location
Oceanside, CA
Even with the proper squelch settings entered into the channel I am still getting a horrible squelch tail at the end of every transmission. I feel like I am listening to and old school regency crystal scanner. I was hoping for better technology than this. Any ideas on what I might be doing wrong or is this just the way it is?

Thanks!!
There is an adjustment for that. I think I lowered RF SQ fade to 2 or 3 from the default level of 10 and had a nice short squelch tail on my PSR-500: http://marksscanners.com/106_197/106_197.shtml#RF SQ Fade
 

BlueDevil

Member
Feed Provider
Joined
May 5, 2010
Messages
728
Location
WA
Thanks DDan!!

I adjusted the HD5 setting from the default of 2000 to 200 and the scanner is working perfectly!
 

AC2OY

Member
Joined
Mar 29, 2011
Messages
2,373
Location
Belleville,New Jersey
Wow nice glad you got it fixed. If I ever played it those menus I would get in trouble because I have no clue what most of those setting actually were.
 
Status
Not open for further replies.
Top