Pro-96 9 v. adapter going bad?

Status
Not open for further replies.

Bent24

Member
Joined
Mar 3, 2006
Messages
24
I have a pro 96 with the 9 volt adapter that has always worked up until a couple days ago and was wondering if the plugin on the scanner was known to go bad on it? The actual 9 volt cable seems to work fine which is why im wondering if the actual plugin on the scanner could go bad.

Anyone heard of this happening?
 

torontokris

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 22, 2008
Messages
1,625
Location
Toronto Canada
It's possible

Is the connection loose? Were the tips prongs bent?

On the scanner side is the prong bent?
Did you hook up any other accessories lately or car chargers?
 

Bent24

Member
Joined
Mar 3, 2006
Messages
24
It turns out that the 9v plugin adapter is bad because when I took it to RS they plugged one in and it worked fine. Anyone know where I can get one cheap?
 

fourthhorseman

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 3, 2009
Messages
2,072
Location
So Far Away....
chek your local shack,,
got one a wek ago,9v 800mA
sticker on box gave me a free
tip,,,

22.00 plustax!

works like a swiss watch...
 

Bent24

Member
Joined
Mar 3, 2006
Messages
24
Do you guys know if a 9v-800mA will work ok? I have my old adapter still but cant get the tip off of it. Am I missing something?
 

northzone

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
502
Location
Northern California
The Pro-96 manual says to use a "C" tip. That is wrong, it actually takes a "B" tip or it will not always make a proper connection.
 
Status
Not open for further replies.
Top